avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate AncaPrincess

Activitate AncaPrincess

Va multumesc din suflet pentru ajutor. Daca ajung in tara inainte sa imi expire CI, pot sa-mi fac alt pasaport? Adica, la schimbarea pasaportului nu ma intreaba in vre-un formular care este starea mea civila?
Eu mi-am pastrat numele cand m-am casatorit, si in curand voi fii in Romania pentru 30 de zile. Ma gandeam sa intru in legalitate cu aceasta ocazie, si sa-mi reinnoiesc actele. M-am casatorit in provincia Quebec, deci certificatul de casatorie e in franceza. Va trebui sa fac o traducere legalizata? Doresc sa imi pastrez domiciliul in Romania
Cat despre permisul de conducere, daca renunt la cel romanesc si ma opreste politia in Romania, ma legitimez cu CI si cu permisul canadian? Daca vreodata ma intorc definitiv in Ro, va trebui sa dau din nou examen pt a avea permis?
Va multumesc.

Buna ziua!
Sunt cetateana romana, casatorita cu un cetatean canadian, si am rezidenta permanenta in Canada. Nu am declarat in Romania ca mi-am schimbat starea civila. Problema este ca peste cateva luni imi expira CI romaneasca si pasaportul. Este legal sa-mi reinnoiesc aceste acte pe adresa mea temporara din Romania ( adresa parintilor mei). Trebuie sa declar schimbarea starii civile? De asemenea ma intreb daca am dreptul sa am doua permise de conducere: romanesc si canadian.
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?
Va multumesc aniticipat pentru raspunsuri.
:worthy: multumesc!
Multumesc frumos ! credeti ca a fost intentionat uitata partea cu inscrisul in cartea funciara a lipsei lui de servitute, tinand cont ca cele doua acte au fost facute in acelasi timp? Dupa cate s-au intamplat ma pot astepta la orice. :((
In urma cu zece ani i-am vandut fratelui meu o parte din terenul meu pe care l-am ajutat sa isi construiasca o casa..La momentul respectiv i-am acordat servitute de vedere iar el mi-a dat dreptul de a folosi garajul casei sale. In urma unor conflicte, am facut acte notariale cum ca el renunta la servitute iar eu la garaj. In actul in care eu renunt la garaj este mentionat ca va fi inscris la cartea funciara, la judecatorie, etc , iar pe actul in care el renunta la servitutea de vedere nu scrie nimic de genul acesta. Deci practic renuntarea lui la servitute nu apare nicaieri decat in actul pe care il am eu. El nici pana in ziua de azi nu si-a astupat geamurile( care sunt la o distanta mai mica de 1,90 m de proprietatea mea), si doreste sa vanda casa. Pot banui ca actul in care el renunta la servitute este egal cu zero? ce valoare are un astfel de act daca nu este incris la cartea funciara?Se poate ca acest act notarial sa nu aiba valoare? Ce pot face eu in baza acestui act pentru a mi se face dreptate?
Raspunsul dvs mi-ar fi de mare ajutor.
multumesc
Răspuns la discuția Servitute de vedere
La momentul respectiv, intocmisem un act prin care el avea servitute de vedere si trecere cu piciorul asupra proprietatii mele, iar eu aveam dreptul de a folosi garajul casei lui. Toate aceste in virtutea faptului ca era vorba despre fratele meu. La un moment dat, au inceput conflictele, el scotandu-ma pe mine din garaj si dorind sa isi vanda casa. In acel moment am stricat actul initial, eu renuntand la acel garaj ,iar el la servituti.
Intrebare: cum il pot obliga sa-si astupe ferestrele( ca de vorba buna nu vrea), actionandu-l in justitie?

Mentionez ca el doreste sa vanda casa, iar ferestrele nu sunt astupate. Daca o vinde fara a informa cumparatorul si pe urma trebuie sa ma judec cu respectivul?

Va multumesc mult. Raspunsurile dumneavostra sunt de mare ajutor.
in urma cu 10 ani am vandut fratelui meu o bucata de pamant din cartea mea. El si-a construit o casa cu 2 etaje cu vedere spre proprietatea mea. Pe o latura, exact pe limita de proprietate, iar pe cealalta latura a lasat o distanta de nici un metru. La intocmirea actelor el a renuntat la dreptul de servitute de vedere, obligandu-se sa aiba spre proprietatea mea doar o fereastra de aerisire. Intre timp am avut diverse conflicte. Acum el vrea sa vanda casa, dar casa are spre proprietatea mea o gramada de ferestre. Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am eu in aceasta situatie, si daca el este obligat sau nu sa-si astupe toate geamurile.
Va multumesc frumos.
In 88 am cumparat de la bunica mea o casa. Eu am dobandit nuda proprietate, iar ea are drept de uzufruct viager( pe care si-l exercita). In 98 am vandut o parte din teren fratelui meu, teren pe care si-a construit o casa. Bunica mea (uzufructuarul) nu a semnat acest document (deoarece nu a fost solicitata de notar). Cand mi-am schimbat buletinul anul acesta, am fost obligat sa o aduc pe bunica mea, ca sa semneze ca este de acord sa locuiesc la adresa. Intrebarea mea este: contractul de vanzare, intre mine si fratele meu, este valabil fara semnatura uzufructuarei?
Va multumesc aniticpat.
Buna. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Sunt pensionat de invaliditate cu grad I grav . Sunt divortat si am doi copii minori in ingrijirea fostei sotii. Nu am mai platit pensia alimentara de un an ( data in care am suferit accidentul in urma caruia sunt invalid azi). Intrebare: Exista vreo exceptie pentru plata pensiei alimentare in cazul meu? Va trebui sa platesc din urma pensia alimentara? Va multumesc anticipat.