avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata pensiei alimentare din pensia de invaliditate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata pensiei alimentare din pensia de invaliditate grad I

Buna. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Sunt pensionat de invaliditate cu grad I grav . Sunt divortat si am doi copii minori in ingrijirea fostei sotii. Nu am mai platit pensia alimentara de un an ( data in care am suferit accidentul in urma caruia sunt invalid azi). Intrebare: Exista vreo exceptie pentru plata pensiei alimentare in cazul meu? Va trebui sa platesc din urma pensia alimentara? Va multumesc anticipat.
Pensia de intretinere este dreptul copilului si nu al parintelui.Din pacate pentru dumneavoastra, nu exista exceptii pentru plata acesteia.In final, justitia poate sa reduca cuantumul pensiei de intretinere, dar nu cred ca va fi anulata.Oricum, instanta poate sa se pronunte in aceasta chestiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere de la fostul sot valeria67 valeria67 Divortul s-a pronuntat in decembrie 2008, având în vedere ca in perioada casatoriei am suferit un accident, în urma caruia am fost nevoită să mă ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei alimentare paisadrian paisadrian am doi copii dati spre intretinere fostei sotii si s-a stabilit la divort o pensie alimentara de 560 de lei dupa venitul de la fostul loc de munca.Intre timp ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara angelaileana angelaileana buna seara, daca nu s-a cerut o pensie alimentara la data cererii reincredintarii minorului,si nu a fost pronuntata nici o hotarire in legatura cu pensia ... (vezi toată discuția)