avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalcularea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalcularea pensiei alimentare

am doi copii dati spre intretinere fostei sotii si s-a stabilit la divort o pensie alimentara de 560 de lei dupa venitul de la fostul loc de munca.Intre timp am intrat in pensie de invaliditate grad 3 si am un venit de 913 lei.Unde trebuie sa ma adresez pentru recalcurarea pensiei alimentare si daca puteti sa-mi dati un model pentru respectiva cerere.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:44, 26 Martie 2012
Formulati cerere de micsorare a pensiei, conform art. Art. 531. - (1) Cod Civil.
"Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei."
Cererea se adreseaza instantei care a solutionat divortul si a stabilit initial pensia de intretinere, la care atasati decizia de pensionare.
Faceti referire la acelasi numar de dosar.
Nu exista taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minor stabilita prin certificatul de divort-reducere venituri ioanapopescu12345 ioanapopescu12345 buna ziua , am si eu o intrebare la dvs : cum as putea diminua pensia alimentara ? am divortat la notar in luna decembrie a anului trecut , atunci avem ... (vezi toată discuția)
Restabilire pensie alimentara AuraMariaPlaton AuraMariaPlaton Buna ziua! In urma cu 3 ani am divortat de sotul meu, despartirea producandu-se in fapt inca de cand eram insarcinata. Divortul a avut loc la notar si am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara doreleugenneacsu doreleugenneacsu buna ziua,platesc pensie alimentara unui copil din prima casatorie,acuma fiind recasatorit mai am un copil. conform legilor,pot cere reducerea pensiei ... (vezi toată discuția)