avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Restabilire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Restabilire pensie alimentara

Buna ziua!
In urma cu 3 ani am divortat de sotul meu, despartirea producandu-se in fapt inca de cand eram insarcinata. Divortul a avut loc la notar si am stabilit atunci de comun acord ca va plati o pensie alimentara de 300 lei, el avand atunci un venit foarte mic, aproximativ 900-1000 lei si convenisem totodata ca va plati si jumatate din costurile cu educatia, doar ca el nici nu vede copilul doar la insistentele mele si asta o data la cateva luni si nici nu plateste decat cei 300 lei si nici aceea intotdeauna. Acum salariu lui se ridica la 4500 lei din spusele lui si as vrea sa stiu daca poate fi redeschis proces pt restabilirea pensiei si daca am sanse de izbanda si totodata daca costurile de judecata sunt mari. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 15:06, 4 Februarie 2019
Formulați o acțiune fondată pe art 531, alin 1 Cod Civil în temeiul căruia:
“ Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.”
Buna seara,
Da, formulati in instanta o cerere de modificare a pensiei alimentare.
Va sfatuiesc sa stiti exact UNDE lucreaza.
In opinia mea.. nu va puteti intemeia cererea pe acest articol 531 pt ca nu instanta a stabilit pensia, ori ea nu poate schimba, modifica o intelegere intre parti.
Ce cereti acum e sa se stabileasca o pensie raportat la venitul lui actual, dat fiind ca atunci cand v-ati inteles avea salariul mai mic si ca nu isi respecta intelegerea. Art 529
Dovediti si salariul lui si starea de nevoie a copilului.

Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
gi-jane2, moderator
Aveti sanse ,costurile nu sunt mari raportat la alte speta,discutați cu un avocat,onorariile se stabilesc în urma discuției față în față în cadrul unei consultații.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie minor- tata cu domiciliu in ue Luy20 Luy20 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. In urma divortului, s-a stabilit prin sentinta ca minorul sa aiba domicilul stabil alaturi de mama in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara corneliaanca corneliaanca Fiica mea a divorțat în 2013.S a stabilit pensia 150 lei(un singut copil),nu s a menționat 25%din venit..Acum ex sotul are salariu in jur de 5000 lei pe ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei alimentare paisadrian paisadrian am doi copii dati spre intretinere fostei sotii si s-a stabilit la divort o pensie alimentara de 560 de lei dupa venitul de la fostul loc de munca.Intre timp ... (vezi toată discuția)