avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Fiica mea a divorțat în 2013.S a stabilit pensia 150 lei(un singut copil),nu s a menționat 25%din venit..Acum ex sotul are salariu in jur de 5000 lei pe luna.Ce trebuie sa fac sa se recalculeze pensia alimentara.Cum poate fi întreținut un copil cu 150 lei.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 00:49, 29 August 2018
Aveți posibilitatea de a formula o acțiune fondată pe art 531, alin 1 Cod Civil, în temeiul căruia “Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marirea pensie alimentara ElenaBalea ElenaBalea As vrea sa-l dau in judecata pe fostul sot pentru marirea pensiei alimentare.as putea specifica si cere in acelasi timp niste cheltuieli mai mari care leam ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara Raluca turcu Raluca turcu Bună seara, am o nelămurire. Am o fetita de 9 ani rezultată dintr-o relație de concubinaj. Fetita este la mine iar tatăl ei ii plătește o pensie de 170 ... (vezi toată discuția)
Restabilire pensie alimentara AuraMariaPlaton AuraMariaPlaton Buna ziua! In urma cu 3 ani am divortat de sotul meu, despartirea producandu-se in fapt inca de cand eram insarcinata. Divortul a avut loc la notar si am ... (vezi toată discuția)