avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentara

Bună seara, am o nelămurire. Am o fetita de 9 ani rezultată dintr-o relație de concubinaj. Fetita este la mine iar tatăl ei ii plătește o pensie de 170 lei(a fost calculata la salariul minim din 2012). As vrea sa știu dacă as putea deschide o acțiune prin care sa se recalculeze pensia de întreținere la salariul minim de acum(nu știu ce venituri realizează tatăl).
Majorare pensie alimentara, vreți sa spuneti... da
Formulați o acțiune întemeiată pe art 531 Cod Civil, in lumina căruia:
“Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.“

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Iulia_19_79 Iulia_19_79 Buna ziua ,am divorțat în 2011,la vremea aceea salariul minim pe economie era foarte mic,pensia alimentara s-a stabilit la fabuloasa suma de 145 de lei ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ancutub ancutub Buna ziua. Cie m+ar uea informa intr+o anumita problema. Sunt divortata din anul 2009, pensia alimentara la copil de 3 ani fiind stabilita atunci la 120 lei+ ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara vioreltudorascu vioreltudorascu Buna ziua In urma unei hotarari trebuie sa platesc pensie alimentara 1/4 din salariul minim fostei sotii cu care am un copil (si pe care nu ma lasa sa-l vad ... (vezi toată discuția)