avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere minor stabilita prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere minor stabilita prin certificatul de divort-reducere venituri

buna ziua ,

am si eu o intrebare la dvs : cum as putea diminua pensia alimentara ? am divortat la notar in luna decembrie a anului trecut , atunci avem niste venituri care imi permiteau sa platesc o pensie de 1.000 ron , acum venituri s-au diminuat extrem de mult si nu imi mai permit aceasta suma, as vrea sa stiu cum pot proceda ca sa o diminuez pt ca sa nu fiu actionata in instanta pt neplata pensie alimentare.

multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2014
ioanapopescu12345, utilizator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:55, 21 Iunie 2014
Avand in vedere ca de la data stabilirii pensiei de intretinere a intervenit o modificare a venitului realizat in sensul diminuarii acestuia, aveti posibilitatea sa formulati pe rolul instantei o actiune de reducere pensie de intretinere, urmand sa probati cu adeverinta de venit modificarea intervenita.
Pensia de intretinere poate fi stabilita in cota procentuala in functie de nr. de copii pe care ii aveti in intretinere si de venitul realizat.
Actiunea se timbreaza cu 20.00 lei.
Art. 531 c.civ.
Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere
(1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.
.....................................................................
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare articol noul cod civil stefan_71 stefan_71 Buna ziua! Doresc sa depun in instanta cerere reducere pensie intretinere minor intrucat am devenit somer (de la 01.10.2013) si nu mai am alte venituri. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară goodrige goodrige Bună ziua, Plătesc pensie alimentară 20% din venit. Întrebare: Există posibilitatea ca aceasta să scadă dacă am un copil dintr-o nouă ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara doreleugenneacsu doreleugenneacsu buna ziua,platesc pensie alimentara unui copil din prima casatorie,acuma fiind recasatorit mai am un copil. conform legilor,pot cere reducerea pensiei ... (vezi toată discuția)