avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

buna ziua,platesc pensie alimentara unui copil din prima casatorie,acuma fiind recasatorit mai am un copil. conform legilor,pot cere reducerea pensiei alimentare?
( e suficient un singur semn de întrebare)
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:49, 21 Octombrie 2015
Da, puteti formula actiune de reducere pensie de intretinere, urmand sa depuneti in sustinerea cererii certificatul de nastere al celui de-al doilea copil pe care il aveti in intretinere.
Art. 531 c.civ.
Modificarea şi încetarea pensiei de întreţinere
(1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Da, faceți dovada ca vi s-a mai nascut un copil și cereți sa se reducă pana la 1/6 din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vioreltudorascu vioreltudorascu Buna ziua In urma unei hotarari trebuie sa platesc pensie alimentara 1/4 din salariul minim fostei sotii cu care am un copil (si pe care nu ma lasa sa-l vad ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor stabilita prin certificatul de divort-reducere venituri ioanapopescu12345 ioanapopescu12345 buna ziua , am si eu o intrebare la dvs : cum as putea diminua pensia alimentara ? am divortat la notar in luna decembrie a anului trecut , atunci avem ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară goodrige goodrige Bună ziua, Plătesc pensie alimentară 20% din venit. Întrebare: Există posibilitatea ca aceasta să scadă dacă am un copil dintr-o nouă ... (vezi toată discuția)