avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate m2oni

Activitate m2oni

Buna ziua!

Sunt incadrata momentan in functia publica de principal cu 1. In institutie, in luna decembrie se va pensiona o persoana care este incadrata pe superior cu 1 (maxim), deci postul va ramane vacant. In ce conditii as putea sa ocup acel post? Mentionez ca am vechime de 9 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, iar in luna iunie 2014, mi s-a spus ca as putea fi promovata in gradul superior, dar nu pe incadrarea maxima.

Discuție etape donatie
Bunicii mei vor sa imi doneze un imobil. Ce etape trebuie sa parcurga in acest sens? Ce drepturi ulterioare donatiei voi avea eu?
In ce conditii se prelungeste concediul de crestere copil si automat si indemnizatia.? Primul copil este nascut in luna ianuarie 2010. Cand ar trebui sa se nasca al doilea copil pentru a nu intrerupe concediul. cum se va calcula indemnizatia in acest caz?
Concediul medical prenatal in cazul meu se calculeaza pe baza veniturilor din perioada mai-octombrie. In luna septembrie mi-am luat 5 zile de concediu medical 75%. Cum influenteaza aceste zile calculul concediului prenatal? Din observatiile mele sal brut in septembrie e mai mare cu concediul medical decat daca nu mi-as fi luat aceste 5 zile.
Buna ziua !

Am citit toate legile legate de acest subiect, dar tot nu m-am lamurit asupra unor aspecte: Voi naste in 15 ianuarie ( aproximativ) . Am decis sa impart cele 126 zile in 84 zile c. prenatal si 42 c. postnatal. Voi intra in prenatal la 2 nov 2009
Am inteles ca c. prenatal se calculeaza in cazul meu astfel: 85 % din media veniturilor brute pe lunile mai-octombrie - contributie CAS.

In ceea ce priveste indemnizatia pentru ingrijire copil, va rog sa-mi spuneti ce luni intra in calcul si CARE VENIT SE IA IN CONSIDERARE > net sau brut.

In speranta unui raspuns prompt, va multumesc.
Discuție taxe notariale
Va rog sa-mi spuneti ce taxe notariale plateste cumparatorul unui imobil si ce taxe notariale ii revin vanzatorului.
Buna ziua!

Am si eu o intrebare legata de cotizatatia CASS. Sunt pensionat de 6 ani. In acest timp am devenit PFA. Am primit o adresa de la C.N.A.S prin care mi se aduce la cunostinta ca nu am platit cotizatia la asigurarile de sanatate pe baza veniturilor pe care le realizez in calitate de PFA. Din cate stiu eu , aceasta cotizatie se retine din pensie. Dc trebuie sa o platesc de doua ori, in calitate de pensionar si de PFA? Ce as putea sa fac, in conditiile in care Casa m-a anuntat ca voi plati penalizari.....etc. Va multumesc.