Sunt incadrata momentan in functia publica de principal cu 1. In institutie, in luna decembrie se va pensiona o persoana care este incadrata pe superior cu 1 (maxim), deci postul va ramane vacant. In ce conditii as putea sa ocup acel post? Mentionez ca am vechime de 9 ani in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, iar in luna iunie 2014, mi s-a spus ca as putea fi promovata in gradul superior, dar nu pe incadrarea maxima.
Dupa vacantarea postului se va putea ocupa prin concurs (este exceptie pe OUG77/2013) dar va fi salarizat tot pe fosta treapta 3, doar sa participati la concurs sa castigati putin pana puteti promova in gradul profesional superior si asa cum fi s-a spus incadrarea va fi tot la superior cu treapta 3.
Eu sunt de parere ca daca in luna decembrie postul devine vacant, in ianuarie cand se discuta din nou organigrama, stiindu-se de pe acum ca dvs. sunteti dornica, si sefii dvs. doresc si ei, se poate modifica postul din superior in principal, iar mai apoi prin reorganizare puteti trece prin dispozitie de primar de pe un post pe altul, dupa care in iunie 2014 vi se aproba gradatia. Intrebati la resurse umane si scrieti cum s-a rezolvat.