avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate ph33kty

Activitate ph33kty

Răspuns la discuția Executare silita
Mulțumesc pentru răspuns. Nu am dovezi ale plaților. Am cerut in 2013 un grafic de rambursare si nu mi s-a dat decât o suma la telefon. Era in jur la 3000 euro de acoperit...deci de asta mi se pare suspect...acum am 50 000 lei??! Ca si cum iau creditul de la capat
Buna ziua, am făcut in anul 2007 un credit de 7000 euro. Am putut plati pana in 2009 cate 110 euro lunar. După aceea am fost executata silit cu poprire pe salariu de aprox 700 lei lunar timp de 1 an după care firma s-a închis. După câteva luni m- am angajat la o alta firma unde timp de alti 2 ani am plătit cate 600 lei lunar. De la această firma am plecat acum 1 an si jumătate sim-am angajat la firma la care lucrez si in prezent. In aceasta perioada nu mi s- a mai oprit nimic. Vineri am pri.IT înștiințare la șv ca am poprire pe 58 000 lei. Suma nu numai ca depășește pana si împrumutul insa, se pare ca tot ce am plătit panaac a fost șters cu buretele. Mu înțeleg de ce s-a revenit Acum si de ce cu această sumă. Dobândă este mai mare ca și creditul. Este legal? Este legal sa se mai ia dobanda daca creditul este în executare? Banca nici nu mai exista de cativa ani buni..am încercat sa dau de cineva care sa îmi spună suma pe care am platit-o pana acum pentru ca d-na executor zice ca nu știe si ca eu ar trebui sa stiu...Va rog sa îmi dați un sfat
Multumesc

Discuție Partaj voluntar
buna ziua,

am o masina inscrisa pe bulgaria pentru ca taxa de timbru ar fi mai mare decat valoarea de cumparare a masinii...Am aflat ca exista posibilitatea de a face un act de partaj voluntar cu cineva pentru a beneficia de aceasta "scutire" a platii taxei auto. Va rog sa-mi spuneti daca stiti care sunt pasii? Trebuie mai intai sa merg in Bulgaria si sa gasesc pe proprietarul din acte a masinii si sa-l rog sa faca un act de vanzare/cumparare pe numele meu si al fratelui meu si dupa care sa merg la un notar unde fratele sa renunte la partea sa de masina?
Sau trebuie sa procedez altfel?
Multumesc.
Va multumesc. El a gasit pe cineva care vrea sa cumpere aceasta masina...ce va trebui sa faca in mod legal cu banii apoi ca nu cumva sotia sa aibe alte pretentii financiare dupa pronuntarea divortului? Se poate vinde masina fara acordul ei?
Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti si mie va rog la urmatoarea speta:

sotia fratelui meu doreste sa divorteze. am inteles ca deja a depus actele de divort. Fratele meu nu a fost instiintat pe cale legala deocamdata. Exista si un copil de 2 ani. In timpul casatoriei s-a achizitionat un credit de nevoi personale fara ipoteca pe numele sotiei fara ca sotul sa fie nici macar codebitor. Cu o parte din acesti bani s-a achizitionat o masina. Sotia doreste acum ca sotul sa o despagubeasca cu ratele platite pana acum ( rate platite din veniturile familiei) si doreste sa preia sotul creditul si sa pastreze masina. Fratele meu doreste sa vanda aceasta masina si sa-i dea si ei jumatate din bani. Se poate face acest lucru? Cat de corecte sunt cererile sotiei?

Multumesc!
incredibil...am dat, asa cum am spus legea aceasta contabilei....spune ca a sunat la executor si acesta nu recunoaste aceasta lege si vrea sa mi se puna in continuare poprire si pe salariul compensatoriu.....ce as putea face? Multumesc!
Multumesc! Am transmis si contabilei noastre :)
Buna ziua,

in urma cu cateva zile am primt preavizul de 20 zile cf art 65 (1) din codul muncii. Am inteles ca beneficiez de minim un salariu comensatoriu. intrebarile mele sunt:
- in functie de ce se da acest MINIM sau MAXIM per salariu comensatoriu?
- in cazul in care exista o proprire pe salariu de 1/3 din venituri; salariul acesta compensatoriu si suma provenita din plata concediului neluat, va beneficia de proprire?
- cum pot demonstra ca de fapt nu acesta a fost motivul concedierii mele? si ca in acest moment se fac interviuri pentru angajare pe acelasi post dupa care eu am plecat? compania este un grup ce detine mai multe firme...angajarea noului om se va face pe o alta firma....cred ca nu am sanse, nu?

Multumesc si va astept raspunsurile!
Răspuns la discuția uzucapiune
nu sunt contradictii....
teren total pe titlul de proprietate: 1298 mp
teren vandut cu act de vanzare cumparare: 1000 mp
400 mp au reiesit ca si plus in urma masuratorilor facute de un expert luna trecuta
378 mp este suprafata pe care cei de la primarie ne-au comunicat-o in 2009 dar, de care nu sunt foarte siguri, ei dispunand de o harta veche, cerandu-ne noua sa facem masuratori corecte si exacte ca ei nu au bani.
plusul de teren, se stia si a fost comunicat cumparatorului la vanzare-cumparare , se stia cu mici erori si de catre cei de la primarie si, stia dar nu a facut nimic si soacra mea ....hmmm, nu pot sa atasez fisiere ca va puneam la dispozitie scan dupa raspunsurile de la primarie, dupa harti, etc...
Răspuns la discuția uzucapiune
Buna dimineata,

Cand i-am vandut casa, i-am spus inca de atunci ca nu are si pe cei 400 mp. Si sa nu imprejmuiasca ca va avea probleme. Socrii mei sunt niste oameni care nu se cearta...si evita orice fel de discutie in contradictoriu astfel, desi au vazut in urma unei vizite ca omul a imprejmuit si si-a plantat vita de vie pe acel pamant....nici macar nu i-au batut in poarta sa-l atentioneze....si ute, unde a dus....ei sunt acum hotarati sa-si reia acest teren pentru ca acest om le-a vorbit urat atunci cand i-a sunat sa le spuna ca vrea sa-si faca casa pe acel teren....deci, da, e vorba acum si de ambitie...