avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate Ovideel

Activitate Ovideel

Da, asa este, s-a pus in vigoare aceasta lege, intrebarea este la cine ne adresam? Stim ca au nevoie de acordul celorlalti proprietari de pe verticala si orizontala cu care au pereti comuni, insa daca ei au inceput activitatea fara a avea acordurile? Cui se pot adresa vecinii?

Pausescu a scris:

Din cate stiu , s-a pus in vigoare o lege din care rezulta ca, cei care doresc sa isi inchirieze apartamentul in regim hotelier vor avea nevoie de semnaturile vecinilor si asociatiei de locatari. Cautati pe Google...

Buna ziua,

Imi pare rau pentru raspunsul intarziat, insa doar astazi citesc acest thread. Vreau sa multumesc tuturor participantilor la aceasta discutie, in special @latka @robert1958, datorita argumentelor dumneavoastra am invatat multe din aceasta postare. Va felicit ca ati pastrat o discutie relevanta si cu surse, chiar daca nu ati ajuns la un consens vreau sa va spun ca nici nu trebuie, ca utilizatori intelegem (sau asa ar trebui) ca fiecare poate avea o parere diferita si doar instanta poate lua o hotarare, noi venim pe aceste forumuri pentru indrumari si sa aflam mai multe informatii (ceea ce s-a intamplat in aceasta postare), consider ca ii era mai putin de folos autorului in cazul in care doar 1 persoana raspundea iar celelalte ii dadeau dreptate fara sa mai adauge argumente.
Va multumesc si va felicit inca o data!
Buna ziua,
As avea si eu cateva intrebari, momentan am o garsoniera la casa, la o curte comuna, este la parter, casa avand nivel de inaltime P+E+pod.
1. Vecinul de deasupra doreste sa inceapa sa inchirieze in regim hotelier, lucru care a fost criticat de toti vecinii din curte, nu a primit nicio aprobare din partea noastra (parte ce este necesara in obtinerea avizelor din ce cunost, va rog sa ma corectati daca gresesc). Imi puteti spune va rog care este mai exact procesul/pasii de inceperea inchirierii in regim hotelier a unui apartament si in cazul in care vecinul nu renunta la ce institutii ne putem adresa? Strict politie?
2. Am observat urme de apa la tocul usii mele, in partea inferioara, deci o scurgere in perete, ceea ce cred ca vine de la vecinul de deasupra (mentionez ca am aceasta teorie deoarece doar cand foloseste el apa in bucatarie apare apa la tocul usii), in cazul in care este adevarat, fie si de la el, am inteles ca daca este o conducta in peretele meu (chiar daca vine de la el si nu o folosesc eu) sunt obligat sa o repar eu, nu este vina lui. Este adevarat? De asemenea, am asigurare facultativa la imobil, insa am inteles ca nu deconteaza toata lucrarea, ci doar strict reparatia conductei, deci eu raman sa achit spargerea peretelui si reparatia acestuia.
Va multumesc!