Buna ziua! Lucrez in Italia si am solicitat un credit "Prima casa" la o anumita banca. Am pus la dispozitia bancii toate documentele necesare exact cum au fost cerute. Dupa 2 luni de zile am primit raspunsul "casa nu este vandabila". Am mers la evaluator si am intrebat ce s-a intamplat. Acesta ne-a spus ca a evaluat casa la 45000 euro(noi cerusem de la banca 41400euro). Dupa ce a trimis raportul de evaluare la banca a fost sunat de catre un reprezentant al bancii si i s-a spus ca dupa parerea dumneai(era o cucoana), casa nu valoreaza mai mult de 38000 euro. Evaluatorul i-a explicat inca o data raportul de evaluare si cum a ajuns la suma de 45000euro.(neoficial va spun ca acesta este un pret destul de mic fata de pretul caselor din orasul nostru, intrucat proprietarul vrea sa vanda cat mai repede casa in vederea cumpararii unui apartament in alt oras).Am sunat din nou la banca si am cerut explicatii, intrucat nu consider ca este un raspuns concret. Mi s-a spus ca se poarta niste discutii la Bucuresti pentru reanalizarea dosarului. Dupa 2 zile mi s-a spus ca discutiile au fost favorabile si ca urmeaza sa primeasca un raspuns scris in vederea aprobarii. Dupa alte 3 zile am fost sunata de catre directorul bancii (sediul local) si mi s-a propus ca contribui eu cu 50% din valoarea creditului. I-am explicat ca nu am aceasta posibilitate, si-a cerut mii de scuze pentru ce s-a intamplat, adica dupa 2 luni de zile se da raspunsul negativ. E oare posibil asa ceva in conditiile in care noi am indeplinit toate conditiile cerute? Si e posibil ca raportul evaluatorului sa nu aiba valoare? Atunci de ce se mai cere?
In cazul meu nu se pune problema stabilirii indemnizatiei pentru cresterea copilului, stiu care imi sunt drepturile in domeniul in care lucrez. Pentru mine, problema este ca mi-as dori sa stau cat mai mult timp acasa :D Era ideal daca acel concediu de 2 ani pentru cresterea copilului incepea in momentul terminarii concediului de lauzie si nu se calcula numai pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Ma scuzati pentru insistenta, insa doamna care se ocupa de protectia maternitatii in institutia la care lucrez mi-a spus ca acel concediu de crestere a copilului are durata de 2 ani si incepe in momentul in care se termina cele 126 de zile. Imi puteti spune cadrul legislativ care reglementeaza aceasta problema? Exista alte legi in afara de O.U.G.96/2003? Se apropie termenul sii eu sunt nelamurita, nu stiu cum sa fac...
Buna ziua! Am o nelamurire. In situatia in care vreau sa beneficiez de cele 120 de zile de concediu pre/postnatal(sau cea mai mare parte din ele ) dupa nastere... concediul pentru cresterea copilului incepe dupa terminarea celor 120 de zile si are durata de 2 ani calendaristici, sau se acorda NUMAI pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului, dupa cum scrie in legea maternitatii? In cazul in care are durata fixa de 2 ani si se acorda incepand cu prima zi dupa terminarea concediului de 120 de zile, as vrea sa merg la serviciu cat de mult pot inainte de nastere, pentru a sta acasa cat mai mult timp dupa nastere. Va multumesc!
Buna ziua! Detin un teren concesionat pe numele meu de la primaria orasului si as vrea sa stiu daca pot beneficia de un credit prin programul "prima casa" in vederea construirii unei locuinte pe acest teren.