avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate ELENA BOSTINA

Activitate ELENA BOSTINA

Răspuns la discuția Insolventa
Mai mult decat plangere penala si actiune in anulare nu aveti ce sa faceti. Cercetari se vor face dar masura ce se va dispune depinde de probe, de procuror.
Răspuns la discuția Insolventa
Este o actiune in anularea transferurilor patrimoniale, separata de declaratia dvs de creanta, se plateste taxa de timbru de 200 lei. Expertiza o plateste cel care o solicita ( dvs.).
Răspuns la discuția Insolventa
Lichidatorul judicar nu transmite convocarile postal fiecarui creditor pentru participare la sedintele adunarii creditorilor.Convocarile se publica in Buletinul procedurilor de insolventa (document public care se poate consulta on-line pe baza de abonament) si daca nu aveti abonament nu puteti sa sa stiti cand sunt programate. Puteti vedea, fara abonament, faptul ca este publicata o convocare si apoi puteti suna lichidatorul sa va comunice data adunarii si ordinea de zi . Intrati pe portal.onrc.ro si apoi mergeti la Buletinul procedurilor de insolventa.

Expertiza se poate solicita numai in cadrul unei actiuni pe rolul Tribunalului ( in dosarul de insolventa) iar onorariul expertului este stabilit de judecator in functie de volumul de munca.
Răspuns la discuția Insolventa
Sunteti creditor indreptatit sa participate la procedura insolventei si puteti solicita anularea transferarii sumelor de incasat ( creantelor) pe celelalte doua societati, trebuie sa aveti si dovezi, solicitati expertiza contabila.
Răspuns la discuția Insolventa
Lichidatorul are obligatia de a trece in tabelul creantelor salariile restante si acestea vor fi platite cu prioritate din sumele rezultate in urma valorificarii bunurilor debitoarei. Nu poate sa puna in executare in alt mod sentinta.
Deci veti fi platit la sfarsitul procedurii din banii obtinuti din valorificarea bunurilor, daca au fost bunuri.
In situatia in care creditorul dvs este in faliment, toate creantele acestuia se considera scadente la data intrarii in faliment. Una dintre caracteristicile procedurii insolventei este celeritatea, fapt pentru care este firesc sa se declare scadente anticipat toate creantele debitorului, in caz contrar s-ar ajunge la o situatie absurda in care s-ar tergiversa procedura pentru a se incasa la diferite termene creantele debitorului.

"Art. 150. ......................
(4) Creantele banesti asupra averii debitorului se considera scadente la data deschiderii procedurii de faliment
. "
Răspuns la discuția Insolventa
In principiu, da, dar depinde la ce se refera acea hotarare. Prezentati mai multe detalii.
Răspuns la discuția proprietate
Fapta vecinilor imbraca aspecte penale. Faceti initial o sesizare la politie.
Suntem in posesia imobilului inca de la data incheierii antecontractului. Dar va fi sufficient sa stabilim numai calitatea de mostenitori sau se va pune problema acceptarii succesiunii de catre acestia? A trecut mai mult de 1 an de la decesul promitentului vanzator.

Multumesc!

Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil dobandit de promitentii vanzatori in baza Legii 112/1995, promitentii vanzatori fiind sot si sotie. In contract s-a stipulat faptul ca vanzarea se va efectua dupa 10 ani de la incheierea antecontractului. Intre timp sotul ( promitentul vanzator) a decedat, singura mostenitoare legala a acestuia fiind sotia. Sotia nu a deschis succesiunea, nu a dat o declaratie de acceptare a succesiunii ( a plecat la munca in strainatate). Nu pot lua legatura cu ea pentru a dezbate succesiunea si pentru a incheia contractul de vanzare-cumparare.
Intrebarea este, daca introduc actiune in pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de titlu de proprietate, cu cine ma judec? Sau cum pot dobandi titlul de proprietate? ( imobilul are carte funciara, proprietari fiind promitentii vanzatori).
Pot sa cer eu sa se constate deschisa succesiunea defunctului si sa se constate ca sotia este mostenitoare?

Va multumesc!