avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Datorie catre o firma care intra in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Datorie catre o firma care intra in insolventa

Buna ziua,

Daca am o datorie care este scadenta (poate fi deblocata) in anul 2015 catre o firma care intra in insolventa trebuie sa o platesc anticipat? Am primit o adresa de la un lichidator judiciar cum ca avem datorie catre firma respectiva care intra in insolventa. Mentionez ca este vorba despre o garantie bancara. Cum este procedura ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ELENA BOSTINA , Avocat 10:48, 7 Septembrie 2014
In situatia in care creditorul dvs este in faliment, toate creantele acestuia se considera scadente la data intrarii in faliment. Una dintre caracteristicile procedurii insolventei este celeritatea, fapt pentru care este firesc sa se declare scadente anticipat toate creantele debitorului, in caz contrar s-ar ajunge la o situatie absurda in care s-ar tergiversa procedura pentru a se incasa la diferite termene creantele debitorului.

"Art. 150. ......................
(4) Creantele banesti asupra averii debitorului se considera scadente la data deschiderii procedurii de faliment
. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii angajator in insolventa uncetatean8 uncetatean8 Buna seara, Am lucrat cu Contract de munca la o firma aflata in insolventa. Procedura de insolventa a fost declansata inainte de a ma angaja acolo. Firma ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)