va multumesc pentru interesul fata de subiect .acest articol de lege este evaziv . Nu stiu cum pot stabilii ca aceste cheltuieli sa fie eligibile in proiectul acesta de promovare de produs urmat de stimularea persoanelor care ating obiectivul. Nu sunt straina de fiscalitate si inteleg termenii utilizati,; aici nu gasesc deocamdata legatura intre eligibil si deductibil sa nu poata fi niciodata recalculat ceva in legatura cu acesta
foarte interesant. eu stiu de la cineva ca se face o declaratie inainte de intabularea casei de catre sot prin care recunoste dreptul de proprietate al sotiei. stie cineva ceva de formularul asta?de asemenea tot pe forum am aflat ca se poate depune o cerere pentru corectarea erorilor materiale in autorizatie , unde se mentioneaza si numele sotiei. Ce stiti despre asta? unde se gasesc formularele astea?
buna ziua.
Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut , legal (dpdv fiscal si juridic) pentru a demara un concurs ce consta in premierea celor care vind cantitatea impusa de produs promovat . Altfel spus dorim de fapt sa lansam un produs ,iar la atingerea unui prag cantitativ de cifra de vinzari / PJ sau PF, intr-un interval de timp,sa putem sa decontam de exemplu o excursie.
Ce am de facut sa pot considera aceste cheltuieli in scopul realizarii de venituri aferente activitatii si sa intre pe cheltuieli de publicitate; ce trebuie semnat cu fiecare PJ sau PF in parte?Multumesc
multumesc dar va rog sa tineti cont ca nu vorbiti cu un avocat. Asadar pe intelesul oricui, ce trebuie sa solicit concret ?
Va trebui chiar daca face persoana fizica XX cheltuiala si o solicita, sa fie in intresul societatii??
Unde se opreste dreptul de a depune documente, care sa insemne despagubirea cheltuielilor?Adica... se poate ingrosa cu tupeu si artificial suma , pe parcurs , dupa ce sa zicem, i se accepta cererea de reziliere a cesiuni
Referitor la legislatia europeana, va intrebam daca exista ceva care sa combata aberatia asta, cum ca cesiunea inseamna vinzare intre soti??Este o mare prostie, avind in vedere ca poate fi interpretat ,cred, ca viciu de legislatie si de procedura, nefiind mentionat in documentele de Registru , sa prezinti cine este sotul sau o copie a certificatului de casatorie macar sa fie solicitat
Buna ziua.
Va rog sa ma indrumati ce am de facut in urmatoarea situatie: fara a stii ( nu a spus nimic nici avocatul si nici la RegistruCometului nu s-a cerut nimic legat de asta), am preluat prin cesiune de la sotul meu, parti sociale ale unei societati care acum nu mai activeaza, dar am probleme cu cea cu care am ajuns asociata, si invoca nulitatea cesiunii si cheltuieli de judecata, din acest motiv.
Va rog sa imi prezentati punctual daca se poate urmatoarele:
- exista posibilitatea acceptarii cererii ei? In ce masura se pot aplica reglementari europene in acesta speta?
- referitor la cheltuielile de judecata: daca le cere, pina la ce data le poate depune la dosar pentru a stii cuantumul lor, si daca in Romania se respecta prevederile europene , prin care , aceste cheltuieli TREBUIE SA FI FOST FACUTE( cu dovada documente) INAINTE DE INAINTAREA CERERII IN INSTANTA?
In cazul in care nu este asa aici, pot sa inaintez pretentii de reglementari europene in acesta speta?
Mai exact , vreau sa stiu daca i se accepta cererea de nulitate, ce surprize pot sa am vi-a-vis de cheltuieli de judecata?
Va multumesc mult si astept cu nerabdare un raspuns de la Dvs
multumesc pentru raspuns. Pina aici este clar in ceea ce priveste firma . Dar cei care vin sa vinda stfel ce au de facut ? Ii indrum spre Registru Com si pe ei pentru CAEN 4799?
Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti ce avem de facut in urmatoarea situatie: administratorul vrea sa implementeze sistemul de vinzare" din usa in usa" si va rog sa imi spuneti:
1. ce trebuie sa faca cel care vine sa vinda in acest fel: cum se inregistreaza : la Reg Com( cu CAEN 4799) sau la Primarie si ce va trebui sa declare ( declaratia 200??)
2. ce avem de facut noi ca firma: activam vreun cod CAEN ( de ex 4799??) declaram ceva pe undeva???
Cumva ar fi acelasi sistem care il aplica Zepter sau Amway ??
Va multumesc si astept cu mare interes raspunsul Dvs
Cu respect
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Nu are nici un contract semnat si nu stiu pe ce se bazeaza cind face acest furnizor ce face. Nu mai intra in discutie ca este nevoie de atentie si de triere clara a furnizorilor. Daca nu va cer prea mult puteti sa imi spuneti cit de legal este sa ceara si diferente de curs dintre ziua scadentei si ziua platii efective? Nu se pune problema de preturi in euro ; facturile sunt in RON Multumesc
Vreau sa solicit tuturor celor in masura sa ma indrume , ajutorul intr-o problema:
Un furnizor , chiar daca nu are in spate nici un contract care sa ii permita aplicarea de majorari, imi trimite dupa 5 zile de intirzire la plata a unor facturi, o proforma prin care aplica majorari de 1% / zi de intirziere, pentru suma restanta . Conditioneaza viitoare livrari si de plata acestei " proforma" si de plata unor diferente de curs valutar(?????) de la data scadentei la data platii efective .REPET : NU ARE NICI UN CONTRACT CARE SA II PERMITA SA CEARA ASA CEVA; ESTE FURNIZOR ROMAN PE TERITORIUL ROMANIAEI !!!
Cred ca unii se cred mai presus de lege sau imi scapa ceva !!!!!
Sunt recunoscatoare tuturor celor care ma lumineaza