avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... abuzuri comerciale sau nu inteleg ??
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

abuzuri comerciale sau nu inteleg ??

Vreau sa solicit tuturor celor in masura sa ma indrume , ajutorul intr-o problema:

Un furnizor , chiar daca nu are in spate nici un contract care sa ii permita aplicarea de majorari, imi trimite dupa 5 zile de intirzire la plata a unor facturi, o proforma prin care aplica majorari de 1% / zi de intirziere, pentru suma restanta . Conditioneaza viitoare livrari si de plata acestei " proforma" si de plata unor diferente de curs valutar(?????) de la data scadentei la data platii efective .REPET : NU ARE NICI UN CONTRACT CARE SA II PERMITA SA CEARA ASA CEVA; ESTE FURNIZOR ROMAN PE TERITORIUL ROMANIAEI !!!
Cred ca unii se cred mai presus de lege sau imi scapa ceva !!!!!


Sunt recunoscatoare tuturor celor care ma lumineaza


Multumesc
Cel mai recent răspuns: valymar , utilizator 13:33, 27 Ianuarie 2009
Nu mai achitati factura respectiva si asteptati sa va cheme in judecata, daca nu exista dobanzi sau penalitati conventionale, se aplica dobanda legala care nu este exorbitatnta. acum depinde si de debitul principal, daca e foarte mare....Dvs nu aveti nicio cale sa-l chemati in judecata pentru o factura proforma...Se poate insa sa fie vorba si de o eroare. exista societati care au anumite contracte cadru pe care insa nu le semneaza cu toti clientii, dar au impresia(gresita) ca acele clauze contractuale se aplica la toti clientii.


Av. Gheorghe Alexandru
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Nu are nici un contract semnat si nu stiu pe ce se bazeaza cind face acest furnizor ce face. Nu mai intra in discutie ca este nevoie de atentie si de triere clara a furnizorilor. Daca nu va cer prea mult puteti sa imi spuneti cit de legal este sa ceara si diferente de curs dintre ziua scadentei si ziua platii efective? Nu se pune problema de preturi in euro ; facturile sunt in RON Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente curs valutar neprevazute in oferta catre client ContSters263414 ContSters263414 Buna ziua, Este vorba de o oferta trimisa la client in iunie 2014. Comanda s-a primit in August iar marfa de la furnizor soseste in Noiembrie 2014. Apar ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala, penalitati si diferenta de curs valutar? miruna.c miruna.c Am mai multe facturi acceptate la plata din 2007 Se prevad penalitati de 0,1 % pe zi de intarziere Pe calea somatiei de plata pot cere dobanda legala, ... (vezi toată discuția)
Achizite intracomunitara marfuri ioanatodi ioanatodi Buna ziua Am o situatie pe care nu stiu cum sa o tratez din pct de vedere contabil, fiscal. La data de 22.11.2012 s-a facut plata catre un furnizor UE in ... (vezi toată discuția)