Buna seara .
Va rog frumos sa imi spuneti cum se procedeaza in cazul in care sunt proprietari care nu semneaza tabelul convocator pentru AGA, este nevoie sa fie anuntati prin posta sau doar la reconvocare este obligatoriu acest lucru?
Multumesc.
Buna seara. In cazul in care cenzorul si-a dat demisia (era un cenzor mandatat de AGA) iar dintre proprietari nu mai doreste nimeni sa fie cenzori, CEX-ul poate angaja un cenzor extern. Intrebarea mea este, e nevoie de o noua AGA pentru mandatarea CEX-ului sa incheie contract cu un cenzor? Asociatia nu poate functiona oricum fara un cenzor. Multumesc.
Va rog frumos sa imi spuneti daca noua componenta a CEX-ului are vreo valoare pana vine decizia de Investire de la judecatorie?
AGA a mandatat un nou CEX, s-au depus actele la Judecatorie pentru a se lua act de noua componenta insa nu stim daca pana la proces/pronuntarea sentintei, comitetul executiv are drept de semnatura respectiv poate sa isi intre in atributii.
Multumesc.
Buna ziua.
La asociatia de proprietari din care fac parte, ne confruntam cu urmatoarea problema: AGA a mandatat un cenzor dintre membrii pentru functia de cenzor insa acesta refuza sa semneze vreun contract de mandat. Poate fi cenzor in lipsa unui contract de mandat valabil, doar bazandu-ne pe decizia AGA? Multumesc.
Buna ziua,
asociatia de proprietari din care fac parte a hotarat constituirea unui "find de litigii" , din cate am inteles ar fi vorba de un fond la care sa se apeleze pentru plati de consultanta respectiv de reprezentare juridica cand e cazul.
Eu stiu ca se pot constituii fonduri de la hotararea asociatiei dar e legal sa strangi bani "preventiv" pentru orice?
Se ajung la cheltuieli enorme si datorita unei lipse de prezenta la A.G.A (10% din total) respectiv a unor ambitii ale membrilor comitetului executiv si astfel vor creste si numarul restantierilor pentru ca la mine in bloc majoritatea partii componente ale cheltuielilor lunare nu este generata de consumul facut (apa, gaz..ci fonduri si alte taxe).
Totodata voiam sa va intreb daca e legal ca restantele sa fie acoperite din fondul de rulment sau alte fonduri ? Ma refer la tot fondul de rulment nu la cel al apartamentelor care sunt restante.
Multumesc.
Buna ziua,
la adunarile asociatiei de proprietari a blocului unde locuiesc nu se prezinta aproape nimeni, din 100 de apartamente, sunt prezenti 10 proprietari si se valideaza adunarea abia la reconvocare cand nu mai conteaza numarul celor prezenti. Cei prezenti sunt sustinatorii actualului comitet executiv iar ei decid ce vor, iar daca suntem 2-3 care avem intrebari legate de modul in care se cheltuie banii asociatiei, primim raspunsuri urate si amenintari de la cei din comitet.
Intrebarile mele, avand in vedere ca urmeaza o noua adunare ar fi urmatoarele:
- pot inregistra audio ce se discuta pentru a putea folosi ca proba acea inregistrare in cazul in care sunt amenintat sau mi se vorbeste urat? Adunarea se desfasoara intr-un spatiu comun al blocului.
- din cauza ca grupul celor 10 au vehicule electrice, vor ca sa monteze pe banii tututuror statii de incarcare, lucru care nu mi se pare ok, nu am de ce sa platesc pentru ceva care nu aduce reun beneficiu bunului comun, respectiv eu nu ma pot folosi de el dar pentru proiect si alte taxe vor sa ne oblige si pe restul sa platim pentru ca, in conceptia lor, comitetul decide ce vrea. Unde ma pot adresa , la ce institutii pt o sesizare? Pot ataca o asemenea decizie in instanta? De ce argumente m-as putea folosi?
Multumesc.