avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor fara contract de mandat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor fara contract de mandat

Buna ziua.
La asociatia de proprietari din care fac parte, ne confruntam cu urmatoarea problema: AGA a mandatat un cenzor dintre membrii pentru functia de cenzor insa acesta refuza sa semneze vreun contract de mandat. Poate fi cenzor in lipsa unui contract de mandat valabil, doar bazandu-ne pe decizia AGA? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: fun_fun , utilizator 10:34, 18 Septembrie 2024
Eu as zice ca nu.

Orice munca trebuie prestata in baza unui contract. Chiar si munca voluntara se face pe baza contractului de voluntariat.

Doar hotararea AG nu e suficienta pt ca ea nu stabileste nicio obligatie in sarcina persoanei aleasa ca cenzor, nici macar obligatia de a accepta sa fie cenzor.

Art 59 al 1 si art 60 al 8 din Legea 196/2018 fac referire expresa la mandat.
In plus persoana aleasa cenzor trebuie sa indeplineasca anumite conditii legale ( profesie, cazier, etc), are atributii legale, are responsabilitati si raspundere, trebuie sa fie de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Activitatea de cenzor e importanta in cadrul unei asociatii de proprietari si, daca se intampla sa fie cazul, trebuie sa se poata dovedi atat calitatea de cenzor a unei persoane, cat si perioada de timp in care a exercitat-o, ceea ce se poate face numai pe baza unui contract.

Daca nu vrea sa semneze contractul, e mai sigur si e recomandabil sa alegeti alt cenzor.

Parerea mea personala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor asociatie de proprietari cerasela2018 cerasela2018 Cenzorul - proprietar din bloc, cu contract de mandat si-a dat demisia. Si in cazul contractului de mandat este valabil preavizul de 20 zile lucratoare sau ... (vezi toată discuția)
Cenzor extern angajat cu cim sau cu contract de mandat? sorinimob sorinimob Va rog sa-mi spuneti daca este gresit ca am angajat un cenzor extern cu CIM ?Cenzorul nu locuieste la noi in asociatia de proprietari. Recent am urmat cursuri ... (vezi toată discuția)
Cenzor la asoc. de proprietari... pandatao pandatao Buna ziua! Poate fi ales cineva ca Cenzor la asoc. de prop. nefiind membra, deoarece apartamentul este doar pe numele sotului, care este insa ... (vezi toată discuția)