Chiar daca procesul se termina si se impart cei 9000mp la jumatate, pe noi ne intereseaza in ce conditii poate fi atacat antecontractul de vanzare-cumparare facut intre mama si bunica de catre fratii mamei. Repet bunica a facut acest antecontract cu mama pentru ca a vrut ca ei sa nu primeasca nimic, dar acum deja sunt calare peste noi sa zicem ca partea lor si etc..
Mentionez ca in baza acelui antecontract s-a achitat si suma de 12000 lei, valoare avuta de teren in momentul semnarii, suma pe care mama a platit-o catre bunica prin virament bancar cu chitanta atasata antecontractului.
Exista un proces pe rol, dar avand in vedere decesul bunicii nu cred ca va fi dus la bun sfarsit probabil
Buna ziua. Bunica avea impreuna cu fratele ei doua terenuri in suprafata totala de 9000mp. S-a deschis un proces pentru scoatere din indiviziune a terenurilor si impartirea lor in parti egale pentru ca noi, familia din partea bunicii sa putem face ce dorim cu partea ei. Procesul trebuia sa aiba loc in mai anul acesta, dar din pacate bunica a decedat. Dorinta bunicii a fost ca partea ei, respectiv 1/2 din cei 9000mp sa ii revina mamei mele deoarece ea a avut grija de ea mereu la noi fiind toate actele de la spitale, mama mergand dupa retete, mama ii scotea medicamentele, o spala, o ingrijea si statea cu ea in casa. Mama mai are 2 frati carora bunica nu a dorit niciodata sa le revina ceva din acel teren nefiind interesati de starea ei, de cum se simte, daca este bine sau nu. Exista in momentul de fata un antecontract de vanzare-cumparare pe partea bunicii de teren intre ea si mama, dar din pacate bunica a decedat acum 4 zile. Întrebarea mea este urmatoarea, care sunt sansele ca mama sa fie obligata de lege sa imparta terenul cu fratii ei avand in vedere ca exista acel antecontract intre bunica si mama si avand in vedere ca ei nu au fost curiosi de ea cu atat mai putin in ultimii 13 ani de cand a fost bolnava, singurele care au avut grija de ea fiind eu si mama?
Buna seara.
Avem si noi urmatoarea situatie, mama mea are un teren de 4500 metri patrati intr-o parte si 4500 metri patrati in alta parte, terenuri pe care le are impreuna cu fratele ei care este decedat. Fratele ei are 2 fete si niciuna din ele nu a facut succesiune pe teren si au refuzat sa vina pe cale amiabila sa impartim terenurile. In momentul de fata este deschis un proces pentru scoaterea din indiviziune a terenurilor ca sa se poata imparti. Mama mea mai are 2 copii, fratii mei care de ani de zile nu sunt curiosi de ea, nu ii cumpara medicamente, nu au grija de ea, ba chiar unul din ei a zis ca abia astepta sa moara ca sa imi dea la .... (nu pot reproduce o asemenea injuratura, dar mai pe scurt abia asteapta sa moara ca sa poata sa isi ia partea lor si atat, doar eu ma ocup de ea, ii cumpar tot ce are nevoie, medicamente si ce are nevoie si totodata locuieste cu mine in casa. Mama cu mine are antecontract de vanzare-cumparare pe partea ei de teren pana la finalizarea procesului, dar momentan ea este in spital deoarece are o fractura si necesita ingrijiri speciale pe care eu acasa nu am conditiile necesare sa i le acord (tratament intravenos, supraveghere permanenta, exercitii, etc..) urmand ca dupa recuperare sa vina acasa. Din ce am inteles acel antecontract poate fi atacat in instanta iar ei sa isi ia partea, dar mama nu doreste asta, ea doreste ca tot ce are ea sa am doar eu. In eventuala posibilitate in care s-ar intampla ceva rau cu ea pana la proces (in mai 2025) ce as putea sa fac ca sa fiu unicul mostenitor, ce act as putea sa fac cu ea prin care sansele lor in eventualul atac in instanta sa nu le ofere nicio sansa de castig? Am inteles ca ar exista un contract de intretinere care s-ar putea face, dar cum s-ar putea face acest contract avand in vedere ca ea nu este acasa in acest moment? Va multumesc pentru un eventual raspuns.
Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie. De aproape 7 ani de zile sunt angajata unei companii. In prima zi de concediu primesc un mesaj pe WhatsApp de la seful meu prin care sunt anuntata ca va trebui sa imi caut de lucru si sa plec. Motivele prezentate au fost urmatoarele: s-a intamplat ceva structural cu mine ca de un an incoace nu imi mai poate gasi nimic de facut si alt motiv ar fi ca eu nu imi ajut colegii decat daca sunt chemata pe nume ceea ce nu este adevarat, dar este stipulat ca un motiv in plus. Mai pe scurt si indirect mi se cere sa demisionez. Eu nu doresc acest lucru pentru ca nu consider ca am facut nimic, nu am fost cercetata disciplinar din cauza ca "nu mi-am ajutat colegii" si nici din alte cauze. Ce as putea face in aceasta situatie? Care sunt sansele ca de pe urma acestui taraboi sa primesc vreun salariu compensatoriu sau daca am dreptul la asa ceva? Mentionez ca nu lucrez la o institutie de stat. Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.