avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Avem si noi urmatoarea situatie, mama mea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Avem si noi urmatoarea situatie, mama mea are un ...

Buna seara.
Avem si noi urmatoarea situatie, mama mea are un teren de 4500 metri patrati intr-o parte si 4500 metri patrati in alta parte, terenuri pe care le are impreuna cu fratele ei care este decedat. Fratele ei are 2 fete si niciuna din ele nu a facut succesiune pe teren si au refuzat sa vina pe cale amiabila sa impartim terenurile. In momentul de fata este deschis un proces pentru scoaterea din indiviziune a terenurilor ca sa se poata imparti. Mama mea mai are 2 copii, fratii mei care de ani de zile nu sunt curiosi de ea, nu ii cumpara medicamente, nu au grija de ea, ba chiar unul din ei a zis ca abia astepta sa moara ca sa imi dea la .... (nu pot reproduce o asemenea injuratura, dar mai pe scurt abia asteapta sa moara ca sa poata sa isi ia partea lor si atat, doar eu ma ocup de ea, ii cumpar tot ce are nevoie, medicamente si ce are nevoie si totodata locuieste cu mine in casa. Mama cu mine are antecontract de vanzare-cumparare pe partea ei de teren pana la finalizarea procesului, dar momentan ea este in spital deoarece are o fractura si necesita ingrijiri speciale pe care eu acasa nu am conditiile necesare sa i le acord (tratament intravenos, supraveghere permanenta, exercitii, etc..) urmand ca dupa recuperare sa vina acasa. Din ce am inteles acel antecontract poate fi atacat in instanta iar ei sa isi ia partea, dar mama nu doreste asta, ea doreste ca tot ce are ea sa am doar eu. In eventuala posibilitate in care s-ar intampla ceva rau cu ea pana la proces (in mai 2025) ce as putea sa fac ca sa fiu unicul mostenitor, ce act as putea sa fac cu ea prin care sansele lor in eventualul atac in instanta sa nu le ofere nicio sansa de castig? Am inteles ca ar exista un contract de intretinere care s-ar putea face, dar cum s-ar putea face acest contract avand in vedere ca ea nu este acasa in acest moment? Va multumesc pentru un eventual raspuns.

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare teren, proprietar decedat Cataleya00 Cataleya00 Buna ziua. Bunica avea impreuna cu fratele ei doua terenuri in suprafata totala de 9000mp. S-a deschis un proces pentru scoatere din indiviziune a terenurilor ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren intravilan VictorPreda VictorPreda Buna ziua, as dori sa pun o intrebare cu privire la o cumparare de teren intravilan. Am vorbit cu o persoana care are 2 terenuri alaturate (intravilane) - unul ... (vezi toată discuția)
Frati mei vor sa ma dea in judecata pentru ca nu leam dat bani dar eu am grija de mama de 90 ani kavala kavala ajutor am primit 3 ha despagubire de la stat,terenul luat de comunisti dar este doar o promisiune ,am vanduto unor bucuresteni , dar nu ... (vezi toată discuția)