avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... frati mei vor sa ma dea in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

frati mei vor sa ma dea in judecata pentru ca nu leam dat bani dar eu am grija de mama de 90 ani

ajutor am primit 3 ha despagubire de la stat,terenul luat de comunisti dar este doar o promisiune ,am vanduto unor bucuresteni , dar nu am dat si fratilor din bani acum mi se poate intampla ceva tinant cont ca terenul este pe numele mamei dar ia nu mai este in toate facultatile mentale ,pot fi trasa la raspundere. dar cand la vandut mama era sanatoasa pot raspunde penal ,ma ameninta ca ma da in judecata frati ,mama este in ingrijirea mea,eu am stat cu ea in spital eu iam platit operatiile la ochi si nu am cu ce sa o ingrop daca moare pe frati nu i intereseaza. daca ma da in judecata pot sa zic dc nu leam dat bani ,dar ei nu stiu ca medicamentele de altaimer cat ma costa.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:39, 14 August 2010
Este o promisiune sau ati primit intr-adevar acel teren? Dvs. sau mama?

Nu aveti pentru ce sa raspundeti penal.Spuneti ca terenul l-a vandut mama, intrucat ea era proprietara.Putea sa faca orice dorea cu acei vbani, sa vi-i dea dvs. , care o ingrijiti sau sa ii investeasca...
De ce nu ati incheiat cu mama un contract de intretinere? Ma tem ca acum, fiind asa de bolnava, nu mai poate incheia acest contract.
Ca sa rezumam:
Inteleg ca mama dvs. a primit o suprafata de teren si a incheiat cu niste terte persoane un antecontract de vanzare cumparare pentru care a incasat o suma de bani de care ati dispus dvs.
Inainte de toate ca terenul este inca al mamei dvs.
Apoi ... ati putea avea o problema cu beneficiarii promisiunii de vanzare cumparare daca ulterior decesului mamei dvs. -si acceptarii succesiunii- nu incheiati actul in forma autentica.
Nu e vorba de nici o raspundere penala ... atat vreme cat mama dvs. este proprietar poate dispune de teren ..asa cum doreste.
Ar fi o posibila problema daca mama dvs. ar pretinde suma de bani pe care a primit-o la data incheierii actului.
Dupa decesul mamei dvs. insa .. si in ipoteza in care toti fratii veti accepta succesiunea va trebui sa lamuriti problema sumei de bani folosite din vanzarea terenului.
V-as sfatui .. pentru orice eventualitate -de natura civila- sa incercati sa strangeti acte din care sa rezulte starea de sanatate a mamei dvs., costurile lunare ale tratamentelor, medicamentelor, cheltuieli de înmormantare, samd ..
f ciudat ce spuneti, cand a vandut terenul mama dvs era in deplinatatea facultatilor mintale si acum nu mai este. de fapt dvs v-ati ocupat de vanzare si mama dvs doar a semnat. s-ar putea sa aveti probleme cu fratii.
Parerea mea este ca ar trebui sa mergeti cu actele la un avocat din zona unde locuiti pentru a se intelege exact situatia juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate atacare testament dirina2 dirina2 Buna seara, Suntem doi frati iar mama noastra s-a despartit in fapt de tatal nostru, cand eram copii si a plecat in alta localitate. Am locuit cu mama in casa ... (vezi toată discuția)
Testament ioanairina43 ioanairina43 Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie : mama mea ( este in viata ) a facut un testament notarial acum cativa ani , in care se imparteau : ... (vezi toată discuția)
Ce mai e de facut? mariana stan mariana stan Noi suntem 7 frati, sora cea mai mare a avut grija de mama, iar noi am suportat toate cheltuielile cu intretinerea acesteia. In ultimul an de viata al mamei cu ... (vezi toată discuția)