avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cumparare teren intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cumparare teren intravilan

Buna ziua, as dori sa pun o intrebare cu privire la o cumparare de teren intravilan. Am vorbit cu o persoana care are 2 terenuri alaturate (intravilane) - unul de 500 metri patrati si altul de 300 metri patrati. Eu as dori sa cumpar in total un teren de 400 metri patrati insa pentru acest lucru persoana respectiva trebuie mai intai sa faca diviziunea pentru terenul de 400 metri patrati.
Intrebarea mea este urmatoarea: ar fi recomandabil sa cumpar mai intai terenul de 300 metri patrati si ulterior si partea ramasa din celalalt teren sau ar fi preferabil sa astept ca vanzatorul sa faca mai intai diviziunea si apoi sa cumpar tot terenul de 400 metri patrati intr-o singura tranzactie?
Orice recomandare este binevenita!
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 14:05, 17 Octombrie 2016
Buna ziua,

Puteti sa cumparati terenul de 300 mp ca sa fiti sigur ca il luati si puteti semna un antecontract de vanzare cumparare pentru o suprafata de 100 mp dupa ce se face deslipirea din terenul de 400 mp.
De asemenea, puteti sa faceti de la inceput antecontract de vanzare cumparare atat pentru terenul de 300 mp, cat si pentru bucata de 100 mp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent legea 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)
Promisiunea de vanzare, scrisa sau verbala cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda o suprafata mica de teren intr-o comuna. El s-a angajat in repetate randuri ca imi va vinde ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contract ar fi bine sa incheiem? marysa marysa Buna! Avem in proprietate un teren, iar un vecin vrea sa ne cumpere un altul ca sa-l dam pe al nostru dumnealui in schimb. Al nostru este mai mic ca, celalalt, ... (vezi toată discuția)