avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare teren, proprietar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare teren, proprietar decedat

Buna ziua. Bunica avea impreuna cu fratele ei doua terenuri in suprafata totala de 9000mp. S-a deschis un proces pentru scoatere din indiviziune a terenurilor si impartirea lor in parti egale pentru ca noi, familia din partea bunicii sa putem face ce dorim cu partea ei. Procesul trebuia sa aiba loc in mai anul acesta, dar din pacate bunica a decedat. Dorinta bunicii a fost ca partea ei, respectiv 1/2 din cei 9000mp sa ii revina mamei mele deoarece ea a avut grija de ea mereu la noi fiind toate actele de la spitale, mama mergand dupa retete, mama ii scotea medicamentele, o spala, o ingrijea si statea cu ea in casa. Mama mai are 2 frati carora bunica nu a dorit niciodata sa le revina ceva din acel teren nefiind interesati de starea ei, de cum se simte, daca este bine sau nu. Exista in momentul de fata un antecontract de vanzare-cumparare pe partea bunicii de teren intre ea si mama, dar din pacate bunica a decedat acum 4 zile. Întrebarea mea este urmatoarea, care sunt sansele ca mama sa fie obligata de lege sa imparta terenul cu fratii ei avand in vedere ca exista acel antecontract intre bunica si mama si avand in vedere ca ei nu au fost curiosi de ea cu atat mai putin in ultimii 13 ani de cand a fost bolnava, singurele care au avut grija de ea fiind eu si mama?
Cel mai recent răspuns: Cataleya00 , utilizator 23:58, 2 Ianuarie 2025
Spuneți ca exista deja un proces pe rol. Cred ca, în acest caz, trebuie sa discutați și sa analizați situația în concret cu avocatul dvs.
Exista un proces pe rol, dar avand in vedere decesul bunicii nu cred ca va fi dus la bun sfarsit probabil
Ba da, poate fi dus mai departe.
Chiar daca procesul se termina si se impart cei 9000mp la jumatate, pe noi ne intereseaza in ce conditii poate fi atacat antecontractul de vanzare-cumparare facut intre mama si bunica de catre fratii mamei. Repet bunica a facut acest antecontract cu mama pentru ca a vrut ca ei sa nu primeasca nimic, dar acum deja sunt calare peste noi sa zicem ca partea lor si etc..
Mentionez ca in baza acelui antecontract s-a achitat si suma de 12000 lei, valoare avuta de teren in momentul semnarii, suma pe care mama a platit-o catre bunica prin virament bancar cu chitanta atasata antecontractului.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2025
Cataleya00, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sorinacizmas sorinacizmas Buna ziua! In anul 1997 bunica materna si in anul 1998 bunicul matern au decedat nelasand un testament in urma lor. Parintii mei au locuit impreuna cu ei din ... (vezi toată discuția)
Buna seara. avem si noi urmatoarea situatie, mama mea are un ... Cataleya00 Cataleya00 Buna seara. Avem si noi urmatoarea situatie, mama mea are un teren de 4500 metri patrati intr-o parte si 4500 metri patrati in alta parte, terenuri pe care ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatarea calitatii de proprietar DICUTUDOR DICUTUDOR MAMA A PRIMIT DE LA MAMA SA UN TEREN IN SUPRAFATA DE 625 MP IN JURUL ANILOR 1950 - 1955 , TEREN CARE FACEA PARTE DINTRUN TEREN DE 5000 MP , PE CARE ... (vezi toată discuția)