ea a avut o saptamana avand luni si marti liber ulterior 5 zile de medical pana duminica si dupa in continuare iar 5 zile de medical de luni pana vineri iar sambata si duminica afost pusa la munca 12 ore in fiecare zi
Buna ziua,un angajat a avut 5 zile de medical(in continuarea unui medical anterior)de luni pana vineri.trebuie sa lucreze sambata si duminica la revenirea din medical sau are dreptul dupa incheierea medicalului nevand liber in aceasta saptamana la repausul saptamanal?Multumesc
Va supun spre atentie urmatoarea speta aferenta acetuia an in ceea ce priveste sarbatorile legale si repausul saptamanal.In acest an dar si in anul anterior avem urmatoarea situatie
-loc de munca normal,durata timp 8 ore pe zi 5 zile pe saptamana
zile de sarbatoare care pica in timpul saptamanii 24 si 25 decembrie 2024,01 si 02 ianuarie 2025,06 si 07 ianuarie 2025 si 24 ianuarie 2025.
Intrebarea este daca se da liber in aceste zile mentionate mai sus angajatul mai beneficiaza si de doua zile libere in aceea saptamana de lucru ca si repaus saptamanal conform codului muncii asimilat de principiu weekendului sau angajatorul poate considera ca daca a acordat liberul legal pentru sarbatoare legala acesta este asimilat repausului saptmanal obligatoriu.Intreb ca nu am vazut acesta situatie expusa nicaieri.multumesc
situatia e foarte grava am zis sa fiu succint,daca mama mea ma face ca sunt satana,sunt cu securitatea etc?nu exista un cadru legal sa o pot ajuta cu autoritatile.am incercat sa o conving sa merga la un doctor sa vada daca sufera de vreo forma de dementa paranoida dar nu doreste,locuieste singura si ar putea sa faca si lucruri grave asta e motivul nu doar sa ma inteleg cu ea
Daca am suspiciuni rezonabile ca mama mea sufera de o forma de dementa,felul in care vorbeste,lucrurile pe care le spune conduc ca tre o astfel de concluzie,ce pot face din punct de vedere legal?nu ma pot intelege cu ea astfel incat sa ajungem la un consens de comunicare,prin urmare ce mi-a mai ramas de facut sunt două optiuni să rup orice fel de comunicare cu dansa sau sa apelez la institutiile statului pentru a o putea ajuta daca exista cadru legislativ pentru asa ceva.multumesc
Incasez salariul cash de doua ori pe luna avans si lichidare.se pare ca am o poprire,dar am aflat asta tarziu dupa ce contabila mi-a zis int-o conversatie telefonica care avea alt subiect,ca am o suma de plata dintr-o poprire si sa imi iau salariul - aceea suma poprita,nu a fost inteligibila suma si aia a fost tot.mentionez ca salariul il incasez eu cu acordul contabilei,luand salariul din casa de marcat,neexistand casierie in cadrul firmei.exista obligatia angajatorului sa ma anunte de aceasta poprire punandu-mi la dispozitie adresa de infiintare a popririi?mentionez ca nu locuiesc la adresa de domiciliu din buletin.multumesc
angajat caruia i sa acordat un avans la salariu si a semnat o dispozitie de plata dar ulterior a demisionat cum se poate recupera suma respectiva data in avans?multumesc