avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Activitate dannychris

Activitate dannychris

Va multumesc pentru raspuns
Daca unui angajat i se acorda in aceasa saptamana 2 zile libere legale 25 si 26 mai trebuie sa i se acorde si liberele obisnuite derivate din timpoul de repaus saptamanal in weekend?Multumesc
Răspuns la discuția O persoana angajata are o poprire
Acordul este exprimat printr-o dispozitie de plata semnata de angajat însa plata efectiva cum se poate face legal,cu retineri lunare din salariu?sau cum?
Va aduc la cunostiinta urmatoarea speta si anume,o persoana angajata unei firme incaseaza salariu in numerar de doua ori pe luna, avans si lichidare, din punctul de lucru in care activeaza si care are o poprire pe salariu. Firma nepunadu-i la dispozitie adresa de înfințare a popririi iar acesta persoana își ia salariu din punctul de lucru în care activeaza trecând de fiecare data banii încasați ca și salariu în registrul de casa,după o vreme firma spune ca datoreaza un echivalent al popririi respective pentru o perioada de timp,pentru ca nu trebuia să încaseze toți banii ci minus 1/3 din salariu,deși înca odata menționez că nu a primit nimic oficial din partea firmei ca si înștințare ca ar avea o poprire.Poprirea exista iar persoanei respective i sa completat o dispozitie de plata pentru suma respectiva cu motiv "avans salariu" urmând sa platesca acesta suma încasata.Întrebarea care este cadrul legal de plata,se opreste din salariu lunar,se plătesc toti banii odata?În cazul improbabil de altfel daca persoana respectiva demisioneaza/nu mai poate lucra la compania respectiva/nu mai are loc de munca cum se pot recupera de firma sumele respective?Multumesc
Am deschis o actiune de succesiune cu partaj succesoral,ulterior depunand si o cerere de ajutor public judiciar in care am indicat veniturile,situatia familiala,cheltuielile,etc. am omis neintentionat sa trec persoana cu care ma gospodaresc unde stau si care in sensul art 5 din oug 51/2008 este membru de familie, pentru ca toate cererile le-am facut in nume propriu(speta e simpla,s-a facutt succesiunea prin notar si a mai ramas un bun iar cealalata parte nu mai vrea sa se prezinte la notar,de accea am ales calea instantei).
Cererea se va judeca la sf acestei luni.Am primit o rezolutie de la instanta cu omisiunile respective:
-primul punct mentioneaza sa indic daca exista un membru de familie iar al doilea punct spune de o declaratie pe proprie raspundere daca sa mai beneficiat de ajutor public judiciar in ultimile 12 luni.eu am depus anterior acesta declaratie trebuie si membru de familie sa o depuna?,sau e doar o greseala de tipar a lor de la instanta citez"declaratie pe proprie rasspundere in sensul de a preciza daca in decursul ultimilor 12 luni a mai beneficiat de ajutor public judiciar..............................".
in acelasi timp spune ca sunt chemat in ziua de ...lora de complet camera de consiliu .......in calitate de reclamant,dupa care mai jos se spune cauza se solutioneaza fara citarea partilor.Cu o copie a rezolutiei instantei,cu mentiunea sa depuneti inscrisurile solicitate.(declaratie de venit membru de familie,declaratie pe proprie raspundere si indicarea numarului de membri).
Va multumesc si sper sa fie cineva sa ma lamureasca daca e vorba de greseli de tipar din cauza copy/paste-ului sau dau eu declaratie pe propria raspundere pentru membrul de familie sau da el.