avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Daca am suspiciuni rezonabile ca mama mea sufera de o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Daca am suspiciuni rezonabile ca mama mea sufera de o forma de ...

Daca am suspiciuni rezonabile ca mama mea sufera de o forma de dementa,felul in care vorbeste,lucrurile pe care le spune conduc ca tre o astfel de concluzie,ce pot face din punct de vedere legal?nu ma pot intelege cu ea astfel incat sa ajungem la un consens de comunicare,prin urmare ce mi-a mai ramas de facut sunt două optiuni să rup orice fel de comunicare cu dansa sau sa apelez la institutiile statului pentru a o putea ajuta daca exista cadru legislativ pentru asa ceva.multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:45, 19 Ianuarie 2025
Trebuie sa va inarmati cu rabdare si sa o acceptati asa cum este ea, adica batrana si bolnava.
Este mama dumneavoatra.

Institutiile statului nu vad ce ar putea face, ca pe viitor sa va intelegeti cu mama.
Ce asteptari aveti de la autoritati'?
situatia e foarte grava am zis sa fiu succint,daca mama mea ma face ca sunt satana,sunt cu securitatea etc?nu exista un cadru legal sa o pot ajuta cu autoritatile.am incercat sa o conving sa merga la un doctor sa vada daca sufera de vreo forma de dementa paranoida dar nu doreste,locuieste singura si ar putea sa faca si lucruri grave asta e motivul nu doar sa ma inteleg cu ea
Ca sa o puteti pune sub tutela speciala, trebuie obligatoriu sa o consulte un doctor psihiatru.
Platiti un medic sa vina sa o evalueze la domiciliu.

Daca instanta va dispune tutela, ati putea fi desemnat tutorele ei.
Ultima modificare: Duminică, 19 Ianuarie 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovezi pentru contract de intretinere Question Question Mama mea a incheiat in urma cu aproximativ 3 ani un contract de intretinere cu parintii sai in urma caruia dobandeste un imobil cu o curte.Bunicul meu ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala persoana varstnica rada_19 rada_19 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Locuiesc intr-o casa cu 2 apartamente. Vecinii celuilalt apartament au depus la Primarie documentele necesare ... (vezi toată discuția)
Proceduri notariale in cazul in care persoana nu se afla in deplinatatea facultatilor mentale! ionica3727 ionica3727 Buna ziua. In urma unui AVC suferit in luna august anul curent, mama s-a ales cu pierderi de memorie (exista posibilitatea ca pe parcurs ce trece timpul si cu ... (vezi toată discuția)