avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietar imobil sub tutela
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietar imobil sub tutela

Buna ziua.

Situatia mea este un pic mai complicata , voi incerca sa o descriu cat mai bine mai jos :
- bunica mea sufera de dementa alzheimer si este internata intr-un camin pentru persoane varstnice. In perioada urmatoare va primi incadrare in grad de handicap grav si va trebui sa i se numeasca un tutore.
- in prezent, apartamentul in care a locuit o viata bunica mea nu mai este locuit. In urma decesului atat al sotului ei ( bunicul meu) cat si a tatalui meu ( unicul fiu), cotele de proprietate ale acelui apartament sunt impartite intre bunica mea, eu (singurul nepot) si mama mea .
- tutorele bunicii mele voi fi ori eu , ori mama mea.

Avand in vedere costurile foarte mari cu ingrijirea unor astfel de cazuri si pensia foarte mica a bunicii mele, mama mea si cu mine ne vedem nevoiti sa vindem acel apartament pentru a acoperi costurile.

Va rog sa imi comunicati care ar fi procedura de urmat in cazul instituirii tutelei . Am putea sa transferam (donam) partile din acel apartament catre un singur proprietar ( ori eu , ori mama) si ulterior sa vindem acel apartament catre un tert ? Cum poate sa faca un tutore acest lucru si care ar fi pasii de urmat ? .

Va multumesc anticipat
Cu stima,
Alexandru T.

Alte discuții în legătură

Pot fi tutore al unui parinte bolnav de alzheimer daca nu locuiesc in tara? liana1963 liana1963 Am urmatoarea intrebare si multumesc anticipat pt ajutor. Tata este la un camin de batrini special pt Alzheimer. Dar nu are cine sa il reprezinte in nici o ... (vezi toată discuția)
Încetare tutelă persoană interzisă Byageo1 Byageo1 Buna ziua! Vin si eu la dvs cu urmatoarea intrebare. Sotul meu este tutorele legal al mamei lui care sufera de schizofrenie paranoida este interzisa ... (vezi toată discuția)
Nuda proprietate si uzufruct negrutiu diana negrutiu diana Buna seara.As dori sa ma lamuriti daca eu impreuna cu sotul meu avem testament, cotract de intretinere, din care reiese ca noi avem nuda proprietate si dansa ... (vezi toată discuția)