avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot fi tutore al unui parinte bolnav de Alzheimer daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot fi tutore al unui parinte bolnav de Alzheimer daca nu locuiesc in tara?

Am urmatoarea intrebare si multumesc anticipat pt ajutor. Tata este la un camin de batrini special pt Alzheimer. Dar nu are cine sa il reprezinte in nici o problema legata de niste proprietati terenuri , o cota parte din casa parinteasca . Toate sint in alte localitati decit unde se afla tata. Intreb daca eu , as putea obtine dreptul sa il reprezint ca tutor legal chiar daca nu locuiesc in tara. Sau numai mama ar putea indeplini conditiile . Ea nu ar vrea pt ca are o virsta inaintata! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:37, 4 Februarie 2014
Sensul instituirii tutelei este acela ca tutorele sa reprezinte interesele bolnavului sa ii apere drepturile si bunurile. Daca nu sunteti in tara nu vad cum veti putea face asta in conditii satisfacatoare.

Poate va ganditi la o alta ruda apropiata sau persoana de incredere, mai in putere decat mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere tutela a unui parinte bolnav liana1963 liana1963 Buna seara, Am urmatoarea intrebare daca ma poate indruma cineva: Tatal meu este bolnav de Alzheimer , nu intr-o forma foarte avansata dar totusi se ... (vezi toată discuția)
Conditii interdictie judecatoreasca batran Sorin_mi Sorin_mi Buna ziua, Ma adresez dvs in speranta rezolvarii unei spete de drept civil, pentru care va multumesc anticipat! Se da un imobil in Bucuresti ai carei ... (vezi toată discuția)
Proprietar imobil sub tutela alex_c_t alex_c_t Buna ziua. Situatia mea este un pic mai complicata , voi incerca sa o descriu cat mai bine mai jos : - bunica mea sufera de dementa alzheimer si este ... (vezi toată discuția)