avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va supun spre atentie urmatoarea speta aferenta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va supun spre atentie urmatoarea speta aferenta acetuia an in ...

Va supun spre atentie urmatoarea speta aferenta acetuia an in ceea ce priveste sarbatorile legale si repausul saptamanal.In acest an dar si in anul anterior avem urmatoarea situatie
-loc de munca normal,durata timp 8 ore pe zi 5 zile pe saptamana
zile de sarbatoare care pica in timpul saptamanii 24 si 25 decembrie 2024,01 si 02 ianuarie 2025,06 si 07 ianuarie 2025 si 24 ianuarie 2025.
Intrebarea este daca se da liber in aceste zile mentionate mai sus angajatul mai beneficiaza si de doua zile libere in aceea saptamana de lucru ca si repaus saptamanal conform codului muncii asimilat de principiu weekendului sau angajatorul poate considera ca daca a acordat liberul legal pentru sarbatoare legala acesta este asimilat repausului saptmanal obligatoriu.Intreb ca nu am vazut acesta situatie expusa nicaieri.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 24 Ianuarie 2025
Sunt zile nelucratoare , deci libere .

Numai in caz de suprapunere peste zilele de repaus , nu se acorda repaus saptamanal.
si daca angajatorul considera altfel,ce este de facut intr-o astfel de situatie?multumesc
Sesizati ITM-ul .

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : salariat care are prog de munca de L-V cate 8 h, si mai face si ore suplimentare. In zilele de ... (vezi toată discuția)
Remuneratia in zilele de liber legal care cad in weekend oanazic oanazic Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste remuneratia zilelor de liber legal care cad in weekend. Eu sunt remunerata in functie de intervalul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am program de lucru de 7 ore/zi si in luna ianuarie ... co22 co22 buna ziua, am program de lucru de 7 ore/zi si in luna ianuarie din cele 20 de zile lucratoare 3 sunt trecute in weekend sau sarbatori legale. nu sunt ... (vezi toată discuția)