Buna ziua.in naivitatea mea,nu am cerut datele sau o copie de buletin de la individ cand am lasat telefonul si banii pt decodare.Iar ca detalii singurul lucru pe care il detin deocamdata este un cont iban de la un card de credit cu care chipurile a incercat sa imi faca un transfer.la o verificare ibanul si numele sunt valide.Ca identificare ar mai fi si imaginile de pe camerele de supraveghere din locul in care ne-am intalnit.Acum aproape doua saptamani am depus plangere la politie iar acum trei zile am fost la o audiere.Mi-a fost adus la cunostinta ca s0a intocmit dosar penal pentru inselaciune dar ca va dura ceva deoarece va fi dificil sa identifice persoana.ma gandesc ca acum politia poate cere informatii la banca respectiva,si la cei ce detin camerele de supraveghere.
Buna ziua.Acum aproximativ doua luni,dupa o pacaleala pe un site de vanzari sh,m-am pricopsit cu un telefon blocat,codat.Tot pe acel site,am gasit un individ care se ocupa cu decodat telefoane.M-am inteles cu el,i-am lasat telefonul si un avans de 500ron pt decodat.Dupa ceva timp,dintr-odata nu am mai reusit sa dau de persoana respectiva la telefon,si mai rau,nici nu stiam numele si adresa lui.Dupa alte cateva zile in care am facut pe detectivul am reusit sa il gasesc iar cand l-am intrebat de telefon mi-a zis ca sora lui a spart telefonul si nu a stiut cum sa reactioneze! Am convenit cu el sa imi plateaaca contravaloarea telefonului sau sa imi comande de pe un site un telefon... A trecut mai bine de doua luni de cand nu s-a rezolvat nimic,nici alt telefon,nici contravaloarea lui,astfel incat ma simt inselat si as vrea sa depun o plangere la politie in acest sens..mentionez ca detin toate conversatiile care dovedesc cele mentionate mai sus.Va rog sa imi spuneti cum procedez exact pentru a formula si depune plangerea,si daca aceasta poate fi solutionata.Multumesc.
Multumesc din nou pentru raspuns...ca sa va faceti o idee totusi despre corectitudinea proprietarului actual a celor enumerate,mentionez ca de exemplu la spatiul de agrement prevazut cu gratare,timp de doi ani de zile a fost inchis accesul la acestea,cu gard din plasa,iar dupa atata timp la o verificare a actelor s-a descoperit ca de fapt el era proprietar doar pe un foisor din preajma gratarelor,nicidecum si a spatiului cu gratare propriu zis.Doi ani de zile noi nu am avut acces la acestea.Ieri de exemplu s -au mai descoperit niste nereguli,un alt spatiu ocupat abuziv de el,administratorul chiar a solicitat un echipaj de politie care sa constate,intrucat "proprietarul' a inceput sa darame garduri comune,sub pretextul ca ii apartin....Ca o intrebare...cine era dator sa verifice actele si corectitudinea actelor de vanzare in ceea ce priveste masuratorile corecte???si tot nu e de inteles....sunt de exemplu niste fasii de pamant cu flori ornamentale ce sunt deoparte si de alta a fiecarei scari de bloc...ele masoara cam 1m x 3m...care dupa spusele lui ii apartine...in concluzie,daca el vrea poate sa aduca cate un urs sau un crocodil sa locuiasca pe fiecare spatiu din acesta?!...mi-am permis sa fac o gluma,e haz de necaz dar e absurd ce se intampla...
Va multumesc mult pentru raspuns insa as dori sa stiu si raspunsul la intrebarea principala.....cat de legala este achizitia vecinului care si-a facut firma peste noapte,fara nicio experienta in domeniul distributiei de apa....mentionez ca deja vecinul s-a mutat din locatie in alt oras dar firma lui a ramas proprietara atat pe sistemul de distributie a apei cat si pe spatiile verzi....si inca odata...pretul de achizitie spune totul...sau inca mai functioneaza vechiul sistem gen...daca eu vreau sa iti vand cu 1leu o proprietate,o pot face oricand..din cate stiu in prezent exista un sistem de evaluare....pe de alta parte,dorim sa stim daca acest act de vanzare cumparare dintre dezvoltator si individ poate fi atacat pe cale legala avand in vedere ca discutam de zone comune de interes,care la inceput,cand au fost achizitionate apartamentele,nimeni,cu atat mai putin dezvoltatorul,nu ne-a adus la constinta ca ulterior le va vinde...
Ok,,eu am pus aceasta intrebare,visavis de tot ce am enumerat...pompe,spatii verzi,anexe...chiar daca aici discutam dpdv legal...moral vorbim de niste parveniti cu o firma infiintata peste noapte care ne ameninta cu oprirea furnizarii de apa daca mai facem sesizari de la dsp....nu este acesta un santaj?....
Multumesc pentru raspuns,doresc sa stiu insa cat de corect poate fi dpdv legal,achizitia.Am citit si in alte articole de aici situatii asemanatoare....locatarii cand s-au mutat in cartier s-au mutat si pentru ca dezvoltatorul le-a vandut imaginea de ansamblu,infrastructura,spatii verzi....acum ce sa facem,ne trezim de fiecare data ca a apare cate un proprietar pe ceva,maine poate vine cineva si zice ca e proprietar pe bariera de la intrare....
Buna ziua,va scriu cu privire la o situatie dificila in care ne aflam.atat familia mea cat si majoritatea locatarilor dintr-un cartier rezidential...
Problema este in felul urmator..Locuim intr-un cartier relativ nou,dat in folosinta in 2015 de catre dezvoltator.Cartier cu spatii verzi,gratare,spatii acoperite pt depozitat biciclete....un cartier civilizat as fi spus....
Apa asigurata prin sistem propriu,puturi cu pompe si filtre....apa care dupa zeci de analize nu a fost niciodata potabila...fiind cu o concentratie foarte mare de mangan,Sistem care se afla pana in 2021 in proprietatea dezvoltatorului..In acest an,acesta a dorit sa lichideze atat spatiile verzi,cat si sistemul de aprovizionare al apei,In acest demers a propus asociatiei de proprietari a cartierului sa cumpere respectivele bunuri imobile,si pentru ca in consiliul de administratie se putea aproba doar cu procent de 100%,iar 4 membrii u fost impotriva,dezvoltatorul a vandut urgent...pe un pret derizoriu de 6000RON atat sistemul de asigurare a apei,cat si majoritatea spatiilor verzi din complex...iincluzand multe loturi ce se aflau intre bloc si limita proprietatii,spatiile de gratare,spatiile de depozitat biciclete,si culmea..chiar si niste spatii verzi inguste ce delimitau fiecare intrare in bloc....Ele au fost vandute unui locatar al cartierului,care peste noapte si-a infiintat o firma,si a devenit distribuitor de apa in cartier,cat si proprietar pe respectivele spatii.....
De ceva timp insa,suntem amenintati ca o sa fim lasati fara apa,daca mai facem plangeri la dsp visavis de calitatea apei,care nu a fost niciodata potabila...
Acum se ia in calcul racordarea la conducta de apa potabila a municipiului,ne asumam costurile,chiar si daca acestea sunt substantiale,necesitand achizitionarea unor pompe care sa asigure presiunea,pompe pe care municipalitatea a ridicat din umeri si a zis ca nu si le permite,deci doar sa le achizitionam noi...
Intrebarile mele sunt....cat de legala poate fi vanzarea care a fost facuta pe repede inainte de catre dezvoltator a bunurilor mentionate...respectiv sistemul de asigurare a apei-pompe,puturi,si spatiile verzi totalizand foarte mult din complex la pretul derizoriu de 6000ron,avand in vedere ca dezvoltatorul a cerut oficial doar pentru un loc de parcare de 6mp suma de 2500euro....
Si a doua chestiune- chiar atat de simplu poate deveni cineva distribuitor de apa,fara nicio urma de experienta,infiintezi firma peste noapte,si deja le razi la oameni in fata si ii ameninti ca opresti apa cand vrei??