avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Activitate EmmaD

Activitate EmmaD

In prima faza o sa incep doar cu un site de comert online unde la termeni si conditii voi specifica cum anume se vor vinde produsele. In formularul de comanda se va specifica daca este SC, PFA, PF, II... si automat vor trebui sa introduca codul fiscal sau CNP-ul. In cazul in persoana care comanda nu e autorizata si pune un CNP aiurea e problema ei pt ca nu poate ridica marfa fara datele reale. Nu verific pe nimeni ca nu-s de la garda.
Abia anul viitor voi deschide un magazin fizic si atunci cu siguranta imi va trebui o casa de marcat.
Sper numa' sa mearga.
denisas a scris:

Nu e nevoie nici de notar, contractul este valabil ca act sub semnatura privata.
Uneori platiti mai mult daca va ocupati singur de acte, decat daca ati apela la un avocat :D


Clar, sunt prosta :duh: (rog un moderator sa editeze peste o ora)

Pai daca asa imi zise o contabila??? Ma gandeam ca stie cu ce se mananca SRL-ul, nah.
Cred ca e mai bine sa gasesc pe cineva care sa se ocupe de problema asta problematica desi renuntasem la idee cand am aflat suma pe care ar fi trebuit s-o platesc unui avocat, de parca mi-ar fi facut si aprovizionarea pentru o zi. :stunned:

Huh, si eu tocmai voiam s-o duc pe mama maine la notariat. Mergeam s-avem de unde ne intoarce.:slap:
Am neuronii, aia de-au mai ramas, franjuri dupa atata citit despre ce si cum se infiinteaza o firma da' se pare ca-i mult de munca. :(

Multumesc mult de precizare.


Thunder42 a scris:

Cu tot respectul...v-as sfatui sa lecturati Legea 31/1990 cu modificarile la zi..........In rest a-ti primit raspunsurile dorite.Va doresc succes


DA, asta fac de cateva zile, dar probabil ori sunt prea obosita ori n-am capacitatea sa inteleg tot ce scrie pe si printre randuri.

Multumesc de respuns si urari!

Sar'na! :vishenka:

Defect profesional as zice pt. pct. 3. Am lucrat multi ani ca operator facturare si pentru mine chitanta practic e "lipita" de factura.
Buna seara! :love1:

Vreau sa fac un SRL un singur actionar (cred), am ceva nelamuriri si cred ca vor mai fi si altele ca-s oarecum in ceata asa ca v-as ruga sa ma luminati si pe mine:

1. contractul de comodat va fi intre mine si mama, ori daca locuim la tara mai e nevoie de semnaturile vecinilor?
Persoanele care si-au deschis firme in localitate in ultimii doi ani spun ca n-au cerut acceptul vecinilor si ca legea s-ar aplica doar celor ce locuiesc la bloc. :|
2. daca sunt asociat unic si administrator pot lucra cu carte de munca la firma mea?
Eu stiam ca nu, altii cica se poate!
3. vreau sa folosesc facturi si nu casa de marcat, la obiectul principal al activitatii trebuie musai comert cu ridicata sau merge si la comert cu amanuntul?

Atat deocamdata, multumesc.
Răspuns la discuția Problema funciara si cu avocatul
Cautati pe [ link extern ] /

- instante - selectati judetul apoi judecatoria de care apartineti - click pe Dosare - in spatiu "parte" introduceti numele dvs. de familie - enter si daca a existat vreodata un dosar il gasiti acolo. Daca intr-adevar a existat puteti merge sa-l studiati.

Răspuns la discuția Avocat sau impostor?
Sar'na de raspuns.
N-am nici un fel de pregatire in domeniu, insa cu procura pe care o voi primi voi putea cauta un alt avocat si imputernici, dar timpul e foarte scurt, n-am bani inca si mi-e frica sa nu fac vreo greseala.
Nu stiu daca as putea obtine o amanare pana rezolv cu apararea, deja la ultimul termen judecatorul era destul de iritat de numarul mare de amanari.

Este vorba de o anulare partiala act. O suprapunere de cadastru cu o hotarare judecatoreasca. la urmatoarea infatisare ar trebui sa depuna marturie (cred ca asta e termenul corect) vanzatoarea de la care a cumparat AD, care a fost chemata in garantie, sa explice de ce s-a ajuns in aceasta situatie.
.

La sfarsitul anului 2008 o ruda A.D. avea nevoie de un avocat pentru a anula un act. Niste prieteni amabili i-au recomandat o doamna care cica ar fi foarte capabila lor castigandu-le 'n procese. A contactat-o pe doamna avocat, au discutat despre problema, au stabilit onorariul, onorariu platit in perioada imediat urmatoare. Nu s-a intamplat nimic, adica n-a fost initiata nici o actiune in instanta si fiind intrebata doamna avocat a motivat ca vin sarbatorile si... unde-i graba? Abia in luna aprilie s-a purces catre judecatorie...
Aici prima "surpriza":
-vine temenul, se prezinta reclamanta (AD) la judecatorie, avocata nu, dar ii raspunde totusi la telefon si-i spune sa nu plateasca taxa de timbru ca e prea mare, ca trebuie sa existe pe undeva o greseala si ca va rezolva dumneaei problema.
Da, a "rezolvat-o" astfel incat A.D. a primit o hotarare, cu termen de recurs in 15 zile, sa plateasca paratului 2000 ron cheltuieli de judecata. A sunat asta disperata si avocata i-a spus sa nu plateasca nici un leut ca se rezolva, da... si tot asa pana s-a trezit cu executorul la usa si a trebuit sa plateasca 3000 de ron. #-o

I-am spus lui AD sa renunte, sa caute pe altcineva, si ea nu si nu ca a dat o galetusa de bani si altii nu mai are pt un alt avocat. Am intrebat si eu ca omu' unde e chitanta, contractul??? Bineinteles ca nu exista asa ceva, sau ma rog... ea nu a primit si nici semnat vreun document cu aceasta doamna.

In mai s-a depus o alta actiune si AD a rasuflat usurata, mai ales ca a primit asigurari de la respectiva doamna ca succesul e garantat si ca va dura foarte putin cu toate ca din cate stiu eu urma vacanta judecatorilor. Termenele, exceptand vacanta si greva magistratilor, au fost destul de dese, unele chiar si din doua in doua saptamani, numai ca doamna avocat nu prea aparea pe la proces si amanari peste amanari si tot asa.
In septembrie lui AD i s-a ivit oportunitatea de a pleca la munca intr-o tara din UE si cum nu avea serviciu aici a acceptat lasand desigur totul pe umerii doamnei avocat. La urmatoarele doua termene s-a prezentat mama ei, chiar daca nu avea nici o calitate dpdv legal, sa vada cum decurge procesul. Normal ca d-na avocat era mult prea ocupata sa se prezinte asa ca iar s-a amanat.
Am sunat-o pe AD si i-am spus ca asa o sa piarda si ce mai are si sa-mi permita sa ma ocup eu de problemele ei pana revine in tara. A acceptat si zilele astea urmeaza sa primesc o procura. Intre timp am incercat s-o contactez pe d-na avocat, daaaaaaaar e foarte, foarte greu de gasit la telefon. N-am reusit decat sa-i transmit printr-un SMS ca trebuie sa ne vedem la judecatorie a doua zi la urmatorul termen. Imediat m-a sunat cu scuzele de rigoare, promitand ca ne intalnim sigur, insa n-a uitat sa precizeze ca ar trebui sa-i mai aduc niste bani spunandu-mi doar suma nu si ce reprezinta. :O In fine, a doua zi A venit!!! ...dar numai pana in parcare, foarte grabita ca trebuie sa ajunga nu stiu unde (?!?) in schimb era cu un domn de manuta care cica ar fi fost imputernicit sa o inlocuiasca in ziua respectiva. Zic ok, vorbim la telefon si plec cu domnul avocat catre sala. Cand ne vine randul am crezut ca-mi pica tavanul in cap. Domnu' avocat era de fapt reprezentantul persoanei chemate in garantie in acel proces si deci incompatibil!!! :O Alta amanare...

Ma scuzati, da' mie mi s-a parut ca particip la un film cu prosti, daca nu chiar SF. #-o Nu neg ca AD n-a dat dovada de prostie in toata povestea asta, chiar daca incearca justificari de genul ca "sunt de la tara, n-aveam de unde sa stiu, etc", dar individul ala care a mers cu mine de manuta n-ar fi trebuit sa stie ca doar e avocat, desi nu ma-ndoiesc ca era in tema?!

Imediat dupa incidentul de mai sus vin si dau un search pe net si surprizaaaaaaaa: doamna avocat e suspendata de pe data de 1 Oct 2009!!! Figureaza pe site-ul baroului Bucuresti la "Fara drept de exercitare".

Ce naiba ma fac?
Mai pot sa recuperez ceva din banii aia 30 mil. platiti aiurea numai pt ca un avocat n-a binevoit sa se prezinte la o sedinta, ca n-a facut recurs, ca macar n-a justificat in vreun fel de ce anume nu s-a prezentat?
Cum as putea eu oare demonstra ca nu se prezinta avocatul la un proces cand fiind in sala am vazut si alti avocati care nu se prezentasera DAR au venit la sfarsit cu saru'mana sa fie trecuti prezenti??? Culmea e ca cererile erau acceptate de catre judecator!!!

Imi poate sugera cineva ce sa fac de aici inainte? Urmatorul termen e destul de aproape si habar n-am incotro s-o iau?. :(
Multumesc.

top dan a scris:

Ae trebui promovata o actiune in rectificare carte funciara si ar fi de dorit sa luati legatura cu un avoca care sa se ocupe de problema.


Multumesc de rsapuns domnule avocat. Aceasta actiune deja a fost introdusa si asteptam finalizarea ei.
Problema e ca pana atunci sora mea are curtea neingradita si poate intra oricine / oricand acolo deoarece actualul cumparator a intrat cu buldozerul si a daramat gardul de la strada pana aproape de casa sora-mii, iar primaria nu-i da acesteia dreptul de a-si ingradi proprietatea, adica cei 800 mp!!!
Impotriva domnului cumparator posesor de buldozer, agresor, etc deja s-a deschis actiune penala.

Nelamuririle mele sunt multe, ma voi rezuma la cateva doar:
La data finalizarii Expertizei aceasta a fost depusa la sediul ANCPI, iar la registratura un angajat a facut mentiunea: "- lasati ca am aranjat-o noi pe d-na X"!
S-a mers in audienta la doamna director ANCPI prezentand documentele si acel cadastru a primit stampila cu "fara valabilitate" (cred ca asta e termenul corect), lucru verificat si la notariat unde intr-adevar pe baza acelui cadastru nu se mai putea perfecta nici un act de V-C.
Cu toate acestea cei 587 mp s-au vandut cu acte in regula, sustine cumparatorul, primaria si politia (!!!) Acele acte n-au fost puse la dispozitia cumparatorului de drept X nici de catre primarie nici de actualul cumparator!
Nu vi se pare ca primaria incalca legea 544/2001 plus cateva articole Cod Civil?

Apoi, un cadastrist care initial elibereaza un act cadastral ilegal, il rectifica - scade doar cei 10mp in plus, dar schita ramane exact aceeasi, adica se suprapune peste terenul aferent constructiei, iar la intrebarea: "de ce n-ati facut cadastru pe toata parcela, apoi defalcarea si cadastre pt. Y si Z?" raspunde senin: "Pt. ca dl. Z a insistat"(!!!) , in fata cui raspunde acel cadastrist?

Sa mai mentionez ca Z e un fost consilier comunal in functie la respectiva vreme si ca actualul cumparator face parte din "mafia imobiliara" (care sincer n-am crezut ca ar exista, dar din toate cele intamplate se pare ca da)???

Insist totusi sa-mi oferiti o solutie de moment, sa pot merge la Primarie sa le "desenez" ca in baza legii Nr.... sau a Art. cutare trebuie sa solutioneze cumva problema temporar, pt. ca dupa cum stiti urmeaza o perioada de vacanta si nu vad o rezolvare urgenta urmand Ad literam calea legala.

Multumesc anticipat.
Sora mea X a cumparat cu antecontract in 6.10.06 un imobil 3 camere + dependinte + 800 mp teren, achitat integral, de la Y, acesta obligandu-se ca pana la 22.11.07 sa perfecteze actele pt. finalizarea VC. X locuieste in imobil din 2006. Promitenta vanzatoare nu a facut nimic in sensul perfectarii actelor asa ca X a actionat in judecata pe Y in aprilie 2008. S-a folosit proba cu inscrisuri si proba cu expertiza topometrica. Parata a fost de acord iar inastanta a hotarat ca "intre X si Y a intervenit vanzarea-cumpararea constructiei plus terenul aferent de 800mp", hotarare definitiva si irevocabila din data de 10 oct 2008.

Pana aici toate bune DAR sora mea nu se poate bucura/folosi de proprietatea ei!!!
Vanzatoarea Y i-a lasat mostenire fratelui Z restul de teren pe care il detinea la respectiva adresa, 587 mp teren arabil, urmand ca acesta sa se ocupe de cadastru ...si s-a ocupat asa de bine incat sora mea ar trebui sa-si darame casa sa poata intra in curte cu o masina, caruta, etc! :-/
Citate expertiza:
- In Expertiza efectuata la fata locului la care au participat ambele parti, si in sarcina careia printre altele intra si "redactarea planului de amplasament (Schita Expertizei).
Se constata urm: Z (frate Y) nu prezinta cadastru si intabulare legale, prezinta un plan cadastral inacceptabil legal (nu face dezmembrarea intrgului imobil de acord cu sora sa) care incalca prevederile Ord. 634/1996 dat de ANCPI, preia terenul de sub constructii desi avea drept doar la teren arabil.
- Expertiza inlatura dezmembrarea imobilului cu suprafata de 597 mp deoarece loturile formate s-au facut arbitrar, fara acordul celor doi proprietari care urmau sa sisteze starea de indiviziune, incalca normele de intocmire a documentatiei cadastrale de dezlipire, Ord.634/2006, aduc atingere dreptului de proprietate a lui Y sub acapararii de 10 mp si al terenului "curti si constructii" care nu poate fi proprietatea acestuia deoarece este aferent constructiilor.

Cu toate acestea exista un cadastru in aceeasi forma iar Primaria locala il cosidera ca un cadastru e mai "legal" decat o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila!!! :stunned:

Doamnelor/domnilor spuneti-mi va rog, cum putem convinge primaria s-o puna in posesie pe sora mea???