avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat sau impostor?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat sau impostor?

La sfarsitul anului 2008 o ruda A.D. avea nevoie de un avocat pentru a anula un act. Niste prieteni amabili i-au recomandat o doamna care cica ar fi foarte capabila lor castigandu-le 'n procese. A contactat-o pe doamna avocat, au discutat despre problema, au stabilit onorariul, onorariu platit in perioada imediat urmatoare. Nu s-a intamplat nimic, adica n-a fost initiata nici o actiune in instanta si fiind intrebata doamna avocat a motivat ca vin sarbatorile si... unde-i graba? Abia in luna aprilie s-a purces catre judecatorie...
Aici prima "surpriza":
-vine temenul, se prezinta reclamanta (AD) la judecatorie, avocata nu, dar ii raspunde totusi la telefon si-i spune sa nu plateasca taxa de timbru ca e prea mare, ca trebuie sa existe pe undeva o greseala si ca va rezolva dumneaei problema.
Da, a "rezolvat-o" astfel incat A.D. a primit o hotarare, cu termen de recurs in 15 zile, sa plateasca paratului 2000 ron cheltuieli de judecata. A sunat asta disperata si avocata i-a spus sa nu plateasca nici un leut ca se rezolva, da... si tot asa pana s-a trezit cu executorul la usa si a trebuit sa plateasca 3000 de ron. #-o

I-am spus lui AD sa renunte, sa caute pe altcineva, si ea nu si nu ca a dat o galetusa de bani si altii nu mai are pt un alt avocat. Am intrebat si eu ca omu' unde e chitanta, contractul??? Bineinteles ca nu exista asa ceva, sau ma rog... ea nu a primit si nici semnat vreun document cu aceasta doamna.

In mai s-a depus o alta actiune si AD a rasuflat usurata, mai ales ca a primit asigurari de la respectiva doamna ca succesul e garantat si ca va dura foarte putin cu toate ca din cate stiu eu urma vacanta judecatorilor. Termenele, exceptand vacanta si greva magistratilor, au fost destul de dese, unele chiar si din doua in doua saptamani, numai ca doamna avocat nu prea aparea pe la proces si amanari peste amanari si tot asa.
In septembrie lui AD i s-a ivit oportunitatea de a pleca la munca intr-o tara din UE si cum nu avea serviciu aici a acceptat lasand desigur totul pe umerii doamnei avocat. La urmatoarele doua termene s-a prezentat mama ei, chiar daca nu avea nici o calitate dpdv legal, sa vada cum decurge procesul. Normal ca d-na avocat era mult prea ocupata sa se prezinte asa ca iar s-a amanat.
Am sunat-o pe AD si i-am spus ca asa o sa piarda si ce mai are si sa-mi permita sa ma ocup eu de problemele ei pana revine in tara. A acceptat si zilele astea urmeaza sa primesc o procura. Intre timp am incercat s-o contactez pe d-na avocat, daaaaaaaar e foarte, foarte greu de gasit la telefon. N-am reusit decat sa-i transmit printr-un SMS ca trebuie sa ne vedem la judecatorie a doua zi la urmatorul termen. Imediat m-a sunat cu scuzele de rigoare, promitand ca ne intalnim sigur, insa n-a uitat sa precizeze ca ar trebui sa-i mai aduc niste bani spunandu-mi doar suma nu si ce reprezinta. :O In fine, a doua zi A venit!!! ...dar numai pana in parcare, foarte grabita ca trebuie sa ajunga nu stiu unde (?!?) in schimb era cu un domn de manuta care cica ar fi fost imputernicit sa o inlocuiasca in ziua respectiva. Zic ok, vorbim la telefon si plec cu domnul avocat catre sala. Cand ne vine randul am crezut ca-mi pica tavanul in cap. Domnu' avocat era de fapt reprezentantul persoanei chemate in garantie in acel proces si deci incompatibil!!! :O Alta amanare...

Ma scuzati, da' mie mi s-a parut ca particip la un film cu prosti, daca nu chiar SF. #-o Nu neg ca AD n-a dat dovada de prostie in toata povestea asta, chiar daca incearca justificari de genul ca "sunt de la tara, n-aveam de unde sa stiu, etc", dar individul ala care a mers cu mine de manuta n-ar fi trebuit sa stie ca doar e avocat, desi nu ma-ndoiesc ca era in tema?!

Imediat dupa incidentul de mai sus vin si dau un search pe net si surprizaaaaaaaa: doamna avocat e suspendata de pe data de 1 Oct 2009!!! Figureaza pe site-ul baroului Bucuresti la "Fara drept de exercitare".

Ce naiba ma fac?
Mai pot sa recuperez ceva din banii aia 30 mil. platiti aiurea numai pt ca un avocat n-a binevoit sa se prezinte la o sedinta, ca n-a facut recurs, ca macar n-a justificat in vreun fel de ce anume nu s-a prezentat?
Cum as putea eu oare demonstra ca nu se prezinta avocatul la un proces cand fiind in sala am vazut si alti avocati care nu se prezentasera DAR au venit la sfarsit cu saru'mana sa fie trecuti prezenti??? Culmea e ca cererile erau acceptate de catre judecator!!!

Imi poate sugera cineva ce sa fac de aici inainte? Urmatorul termen e destul de aproape si habar n-am incotro s-o iau?. :(
Multumesc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2009
EmmaD, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters67773 , utilizator 08:14, 25 Noiembrie 2009
sunt mai multe masuri de luat impotriva avocatului.
nu putem sa va spunem ce sa faceti la urmatorul termen deoarece nu stim despre ce este vorba in proces.

av.m.vasilescu
Sar'na de raspuns.
N-am nici un fel de pregatire in domeniu, insa cu procura pe care o voi primi voi putea cauta un alt avocat si imputernici, dar timpul e foarte scurt, n-am bani inca si mi-e frica sa nu fac vreo greseala.
Nu stiu daca as putea obtine o amanare pana rezolv cu apararea, deja la ultimul termen judecatorul era destul de iritat de numarul mare de amanari.

Este vorba de o anulare partiala act. O suprapunere de cadastru cu o hotarare judecatoreasca. la urmatoarea infatisare ar trebui sa depuna marturie (cred ca asta e termenul corect) vanzatoarea de la care a cumparat AD, care a fost chemata in garantie, sa explice de ce s-a ajuns in aceasta situatie.
.

Puteti merge in instanta la termenul stabilit si puteti solicita judecatorului o amanare pentru angajare aparator!
B-)
Nu stiu daca se mai poate dupa atatea amanari!
Plangere avocatului la barou si cerere retrocedare onorariu si daune. In paralel, convocare la conciliere!
Speram ca va ceda la conciliere, in functie de puterea dv. de convingere si de cat de concreta va fi concilierea.
Verificati la dosar daca exista acordat deja vreun termen pentru aparare si daca e vreo delegatie in dosar!

Intre timp insa, e nevoie de un alt avocat; puteti angaja unul cu termen de plata stabilit dupa primul termen, la anul, eu stiu... in functie de dosar si avocat!
Tineti-ne la curent!
In cazul in care ar fi existat o chitanta in care era specificat onorariul incasat sau o copie (macar) dupa contractul de asistenta juridica incheiat intre A.D. si d-na avocat treaba ar fi fost mult mai usoara, problema s-ar fi rezolvat printr-o plangere inaintata de AD ( sau in lipsa acestei de dvs in cazul in care exista procura de imputernicire ) catre Decanul Baroului si s-ar fi rezolvat problema. Asa ruda dvs se afla in imposibilitate de a justifica suma pe care a dat-o avocatei.Si doar pe vorbe, fara acte doveditroare, prea multe nu cred ca se vor rezolva.
De asemenea, in ceea ce ne este relatat mai sus de catre dvs am intalnit fraza gen :" Termenele, exceptand vacanta si greva magistratilor, au fost destul de dese, unele chiar si din doua in doua saptamani, numai ca doamna avocat nu prea aparea pe la proces si amanari peste amanari si tot asa. " Din aceasta fraza se subintelege ca a aparut macar la o infatisare in cadrul careia sa-si fi depus delegatia prin care justifica angajarea ei de catre AD pentru a o reprezenta. Sfatul meu este sa mergeti la Registratura ( se afla in cadrul Judecatoriei unde se tin procesele, undeva pe la parter) cu actul dvs de identitate si procura de imputernicire si solicitati vizualizarea dosarului, acolo vedeti exact daca exista delegatia sau nu, corect ar fi sa fie anexata chitanta cu onorariul pe baza caruia avocata a fost angajata sa o reprezinte pe AD ( se presupune ca nu a fost angajata pe ochi frumosi) . Daca exista, anexati plangerii o copie dupa aceasta si mergeti cu mult curaj catre Decanul Broului. Si tot cu mult curaj faceti un print dupa Tabloul avocatilor in care este specificat faptul ca d-na avocat e suspendata de pe data de 1 Oct 2009, figurand pe site-ul baroului Bucuresti la "Fara drept de exercitare".
Intre timp angajati alt avocat, incercati sa faceti rost de banuti pt onorariul acestuia( stiu ca este greu, dar unde s-au dus atatia fara folos, se mai pot duce cativa cu folos de aceasta data), si dati drumu' la proces, fara amanari, pentru o buna desfasurare a lucrurilor.

P.S. : Pentru o persoana care nu are nici o treaba cu partea juridica sunteti destul de bine informat/ informata si va bazati argumentatia in primul rand pe logica ! Felicitarile mele!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
ContSters67773, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva avocatului caradis caradis Buna ziua. Ma confrunt cu o problema care pur si simplu m-a lasat cu gura cascata. Acum un an am angajat un avocat. Contract si plata integrala a sumei si a ... (vezi toată discuția)
Onorariul avocatului Asociatia58 Asociatia58 Buna ziua!In urma cu 2 luni am mers la un avocat pt a discuta despre introducerea unei actiuni de divort.am semnat chiar si un contract in care este stipulat ... (vezi toată discuția)
Reducerea onorariului diana22 diana22 Avand in vedere ca decanul solutioneaza contestatiile privind onorariile, inseamna ca tot el poate dispune reducerea onorariului acordat? sau doar instanta in ... (vezi toată discuția)