top dan a scris:
Ae trebui promovata o actiune in rectificare carte funciara si ar fi de dorit sa luati legatura cu un avoca care sa se ocupe de problema.
Multumesc de rsapuns domnule avocat. Aceasta actiune deja a fost introdusa si asteptam finalizarea ei.
Problema e ca pana atunci sora mea are curtea neingradita si poate intra oricine / oricand acolo deoarece actualul cumparator a intrat cu buldozerul si a daramat gardul de la strada pana aproape de casa sora-mii, iar primaria nu-i da acesteia dreptul de a-si ingradi proprietatea, adica cei 800 mp!!!
Impotriva domnului cumparator posesor de buldozer, agresor, etc deja s-a deschis actiune penala.
Nelamuririle mele sunt multe, ma voi rezuma la cateva doar:
La data finalizarii Expertizei aceasta a fost depusa la sediul ANCPI, iar la registratura un angajat a facut mentiunea: "- lasati ca am aranjat-o noi pe d-na X"!
S-a mers in audienta la doamna director ANCPI prezentand documentele si acel cadastru a primit stampila cu "fara valabilitate" (cred ca asta e termenul corect), lucru verificat si la notariat unde intr-adevar pe baza acelui cadastru nu se mai putea perfecta nici un act de V-C.
Cu toate acestea cei 587 mp s-au vandut cu acte in regula, sustine cumparatorul, primaria si politia (!!!) Acele acte n-au fost puse la dispozitia cumparatorului de drept X nici de catre primarie nici de actualul cumparator!
Nu vi se pare ca primaria incalca legea 544/2001 plus cateva articole Cod Civil?
Apoi, un cadastrist care initial elibereaza un act cadastral ilegal, il rectifica - scade doar cei 10mp in plus, dar schita ramane exact aceeasi, adica se suprapune peste terenul aferent constructiei, iar la intrebarea: "de ce n-ati facut cadastru pe toata parcela, apoi defalcarea si cadastre pt. Y si Z?" raspunde senin: "Pt. ca dl. Z a insistat"(!!!) , in fata cui raspunde acel cadastrist?
Sa mai mentionez ca Z e un fost consilier comunal in functie la respectiva vreme si ca actualul cumparator face parte din "mafia imobiliara" (care sincer n-am crezut ca ar exista, dar din toate cele intamplate se pare ca da)???
Insist totusi sa-mi oferiti o solutie de moment, sa pot merge la Primarie sa le "desenez" ca in baza legii Nr.... sau a Art. cutare trebuie sa solutioneze cumva problema temporar, pt. ca dupa cum stiti urmeaza o perioada de vacanta si nu vad o rezolvare urgenta urmand Ad literam calea legala.
Multumesc anticipat.