avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Activitate Jean Valjean

Activitate Jean Valjean

- Divergenta de jurisprudenta. Concediere colectiva. Numai unii salariati primesc plati compensatorii. Lipsa mecanismului de unificare a jurisprudentei. CEDO, Cauza Stefanica si altii vs. nr. 38155/02 din 2 noiembrie 2010

[ link extern ] >

CEDO le-a admis cererea, pe motiv ca s-a incalcat tratamentul egal in conditii egale si a obligat statul roman la plata acestor drepturi, cu dobanda UE plus daune si cheltuieli de judecata. :)

SUCCES !
@sorinpanait. - Fiecare are dreptul la justitie. Speta mea este diferita de a doamnei in sensul ca la mine pe decizia medicala scrie : BOALA APARUTA IN TIMPUL SI DIN CAUZA SERVICIULUI MILITAR ! Iar in OMAI nu se spune "ranit" de glont, sapa, grebla, masina de cusut, sau ac...adica "virgula" aia, face tonul! Ma abtin de a face alte comentarii pentru ca am si eu o actiune in justitie, in derulare, pe speta in cauza.

Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus.

[Editat - va rog sa nu detaliati]
Trebuie sa intrebati la cadre, sau cum se intituleaza acum si la minister, la serviciul financiar. In functie de ce va raspund dansii, va puteti lumina in chestiune. Nimeni, niciodata, nu o sa va dea de buna voie si nesilit de nimeni, ceva. Dupa toate acestea, o sa vedeti ce aveti de facut. Daca o sa aveti bunavointa sa cautati pe forum, o sa mai gasiti postari care sper sa va fie de ajutor...

Colegii care au iesit in 2011, au primit soldele corespunzatoare anilor lucrati...cei pensionati medical, la fel...cei ca mine, pensionati inainte de 2011, nimic. Nu asteptati sa vi se acorde ceva fara lupta. Am impresia uneori ca exista acesti "oameni" tocmai ca sa iesim din sistem mai repede...

Succes si rabdare !

www.avocatnet.ro/content/art...
Imi pare rau, nu cunosc...
"Este cineva dintre cei inscrisi pe forum care detine o astfel de informatie ?Cu Casa sectoriala este aproape imposibil de luat legatura telefonic.Va multumesc!"

Cred ca dl. stoianvasile stie foarte bine sa citeasca ; in ministrer au existat si din acestia, dar din pacate au ramas foarte putini. Si mai cred, sub imperiul subiectivitatii evident, ca pe domnia sa il intereseaza, la fel ca si pe mine, cand vor veni sumele retinute in mod abuziv!...iar nu citate din legi.

In rest, al doilea raspuns este evident mult mai nuantat si corect dar ca orice lege - si multora dintre noi nu ni se aplica nici cea actuala !! - este "interpretabila". Pentru aceasta avem nevoie de raspunsuri concrete, in concordanta cu ce a cerut si domnia sa. De aceea a sunat la casa de pensii...nu ca sa primeasca un citat, link, etc de lege care ne este aruncat de fiecare data - ca un os suculent de ros - doar, doar, ii vom lasa in pace...ci un raspuns concret, pe care l-am gasit pe site-ul MAI, neinterpretabil si fara echivoc, structurat si argumentat, asa cum ar trebui sa arate un raspuns demn de un minister.
Multumesc de timpul acordat.
...domnule/doamna eraz, of,of...

@stoianvasile

Anunț preluat de pe fluxul de știri al MAI:
Măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor din sistemul de apărare, ordine publică

Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. va achita integral diferenţele rezultate în procesul de revizuire a pensiilor în luna noiembrie 2012, împreună cu plata drepturilor băneşti aferente acestei luni.

Conform art.7 alin.(1) din OUG nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aşa cum a fost modificat prin Legea nr.112/04.07.2012, legiuitorul a stabilit faptul că “sumele de plată se vor achita până cel târziu la data de 31 decembrie 2012”.

În cazul titularilor decedaţi, sumele de plată, rezultate în procesul de revizuire, se vor achita urmaşilor, potrivit art.120 din Legea nr.263/2010, la cererea acestora, pe baza documentelor doveditoare. Plata se va face prin mandat poştal la domiciliu, ulterior primirii solicitării la Casa de Pensii Sectorială a M.A.I.

Fondurile necesare acestor plăţi au fost aprobate prin Ordonanţa nr.14 din 2012 pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012.

... bineinteles, pentru cei care au de luat...
V-am trimis un mesaj cu cele doua raspunsuri primite - unul verificat. O sa fie interesant sa vedeti la Mehedinti cca 300 de dosare in lucru. Daca exista colegi de la Caras sau Mehedinti, nu ar fi deloc rau daca am face rost si de motivarea instantei.

In rest, domnul tudorvaleriu are dreptate. Insa nu strica niciodata sa ai o carte in plus :).
Mehedinti - 2, unul la recurs si 300 de dosare in asteaptare. Informatie luata de pe site-ul Tribunalului Mehedinti...si una la Tribunalul Caras. Depinde de completul de judecata. Vedeti link-ul trimis...

Nimeni nu o sa va dea de buna voie aceste drepturi. Eu am mers in instanta si astept termenele. In rest, daca doriti va pot trimite casele de avocatura care au avut succes.

O zi frumoasa va doresc si multa, multa rabdare.
Da ii vom primi...de pe fluxul de stiri MAI :

Măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor din sistemul de apărare, ordine publică

Casa de Pensii Sectorială a M.A.I. va achita integral diferenţele rezultate în procesul de revizuire a pensiilor în luna noiembrie 2012, împreună cu plata drepturilor băneşti aferente acestei luni.

Conform art.7 alin.(1) din OUG nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aşa cum a fost modificat prin Legea nr.112/04.07.2012, legiuitorul a stabilit faptul că “sumele de plată se vor achita până cel târziu la data de 31 decembrie 2012”.

În cazul titularilor decedaţi, sumele de plată, rezultate în procesul de revizuire, se vor achita urmaşilor, potrivit art.120 din Legea nr.263/2010, la cererea acestora, pe baza documentelor doveditoare. Plata se va face prin mandat poştal la domiciliu, ulterior primirii solicitării la Casa de Pensii Sectorială a M.A.I.

Fondurile necesare acestor plăţi au fost aprobate prin Ordonanţa nr.14 din 2012 pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2012.
Mai vedeti ce zice si la lege...

www.avocatnet.ro/content/for...