avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters71901

Activitate ContSters71901

Multumesc mult de raspuns. Din pacate locurile unde lucreaza sunt doar cu contracte de colaborare (nu stiu exact cum se cheama), este artist si incheie un contract atunci cand are un eveniment.
Adica are multe joburi de genul asta, dar nu e angajat permanent intr-o companie.

A, si inca ceva, daca imi mai puteti spune: totusi, atunci cand isi va lua cetatenia romana va putea sa il tina aici?
Buna ziua,
Sper ca ma puteti ajuta cu un raspuns, pentru ca eu sa ajut la randul meu un prieten care nu vorbeste perfect romana si i-ar fi mai greu sa intrebe.
Situatia este aceasta:
- este vorba de un cetatean strain, non-UE, ce are permis de sedere pe 5 ani obtinut in urma casatoriei cu o romanca. El face 5 ani de cand a obtinut acest permis in primavara anului viitor. Atunci vrea sa aplice pentru cetatenie, insa am inteles ca e un proces de lunga durata
- fratele lui mai mic este si el aici, tot cu permis de sedere pe 5 ani, obtinut tot pentru ca este casatorit cu o romanca. Din pacate relatia lor (a fratelui mai mic cu sotia lui) nu mai merge foarte bine si au inceput sa discute despre un divort. In situatia in care ei divorteaza, am inteles ca permisul lui nu mai e valabil, deci nu mai are drept de sedere, deci trebuie sa paraseasca tara, ceea ce e inacceptabil pentru el, pentru ca si-a facut aici o cariera, prieteni, etc
Intrebarea este daca fratele lui mai mare, primul mentionat, cel care are aproape 5 ani de cand e aici, il poate lua cu "reintregirea familiei", are acest drept? Am inteles ca reintregirea familie se poate face cu sot/sotie, copii si parinti... dar cu frati, nu? Nici dupa ce implineste 5 ani de cand e in tara? nu capata alt statut, ca sa zic asa? Sau trebuie sa fie neaparat cetatean roman ca sa poata sa il tina pe fratele lui aici?
Multumesc mult... Nu stiu daca mai sunt si alte informatii care mai sunt necesare :)
Daca aduceti la banca acea adresa prin care se atesta faptul ca vi s-au falsificat documentele, banca va fii nevoita sa treaca debitul pe pierdere, neavand un debitor caruia sa i-l impute.
Răspuns la discuția bani in cont
sofia1975 a scris:

Cunostinta mea nu are nici o conventie incheiata pt descoperire de card,deci nu e descoperire,iar de bani stie ca trebuie sa-i dai inapoi,dar nu cred ca este corect sa-i iei tot salariul in atatea luni iar omului sa nu-i dai posibilitatea sa se intretina
Asta vreau sa stiu!

Eu m-am intalnit cu o situatie asemanatoare: un client detinea cad de salariu pe un cont curent in care a incasat in mod eronat o suma maricica. Prietena lui - fata buna - a cheltuit toti banii (avea card suplimentar) si el s-a trezit in situatia in care era dator cu o suma mult peste puterile lui de rambursare.
Probabil dupa ce a scos-o din viata lui pe individa, a venit la noi si de comun acord am stabilit sa plateasca in n rate lunare de 500 RON.
Ce vreau eu sa spun este ca mi se pare absolut amuzant felul in care va revolta faptul ca banca isi cere banii inapoi. Cum va puteti gandi sa dati banca in judecata cand de fapt banca este partea prejudiciata?
Nu stiu despre ce banca e vb, nu e nici banca mea, nici a mamei mele, dar eu consider ca de data aceasta clientul este cel care se comporta "imoral".
Răspuns la discuția Imprumut neplatit
Ati vorbit cu cei de la firma de recuperari?
Pentru ca ei sunt cei mai in masura sa va spuna daca v-ar accepta sau nu o esalonare a datoriei.
Angajatii acestor firma sunt platiti in functie de realizarea target-ului si interesul lor e sa obtina bani de la dvoastra, asa ca s-ar putea negocia probabil un compromis.
In alta ordine de idei eu nu v-as sfatui sa nu platiti.. cel putin incercati sa vorbiti cu ei, si daca nu accepta variantele dumneavoastra, faceti cum considerati de cuviinta.
Luati totusi in considerare faptul ca situatia multor banci nu este tocmai fericita in ziua de astazi si orice banut in plus ii ajuta... asa ca poate va fac surprize neplacute...
Plus ca eu n-as putea trai in veci cu acest stres al telefoanelor... in niciun caz nu m-as obisnui cu ideea. :)

Bafta
Răspuns la discuția Intrebare legata tot de banca
In momentul in care faceti o operatiune intr-o banca (in numele dumneavoastra sau al altcuiva), respectiva insitutie este obligata sa va ceara date de identificare.
Cat de multe sau cat de detaliate e o notiune relativa, dar ARB si BNR insista ca minimul de date (exista articole recente si in presa ) sa fie solicitate.
Răspuns la discuția faliment firmã calculatoare
La RECOM poti verifica gratuit, ai optiunea in stanga sus, introduci nume de utilizator si parola: guest.

Nr. inregistrari 2 Pag.:1 / 1 Home
Nr.crt. Firma Nr. inregistrare RC
Cod Fiscal Stare firma Data ultimei inregistrari la RC
1. ULTRA PRO COMPUTERS SRL
Judet :Municipiul Bucureşti, Localitate :BUCUREªTI SECTORUL 6 J40/23853/2007
22952134
- intrerupere temporara de activitate
- certificat de inmatriculare preschimbat 29.06.2009
2. ULTRA PRO COMPUTERS SRL
Judet :Municipiul Bucureşti, Localitate :BUCUREªTI SECTORUL 1 J40/4752/1999
11778971
- radiata : fuziune prin absorbtie