buna ziua!Am o cunostinta care a intampinat urmatoarea problema:lucreaza la o firma care plateste salariile pe card,deci are un card de salarii.In aceasta luna s-a trezit ca are de 6 ori salariul virat.Banii fiind ochiul dracului i-a scos dar spune ca nu are de unde sa primeasca atatia bani.Probabil banca a gresit...pt ca s-a mai intamplat.Persoana respectiva poate sa ceara un extras si va vedea de unde sunt banii...stie acest lucru si o va face!Insa,se intreaba ce va face banca pentru recuperarea lor,care sunt masurile...pe larg..daca stie cineva un caz asemanator.
Daca ai sa mai incasezi ceva in contul respectiv , si daca s-au sesizat ca au gresit , banii pe care ai sa-i mai incasezi o sa ti-i ia imediat din cont . Poti in situatia de fata sa-ti lichidezi contul . In orice caz iti vor trimite o instiintare ca in mod eronat au fost virati niste bani in contul tau si ti se va solicita sa-i returnezi ,daca nu, vor putea dovedi pe baza ordinului de plata cine a platit sau cum s-a gresit si ca nu erai indreptatit sa incasezi suma respectiva ( adica nu exista nici o factura , salariu , contract pe numele tau ). Oricum pana cand se vor lamuri poti sa astepti si sa te folosesti de ei.
Bafta multa!
daca banca a gresit si ti-a varsat mai multi bani te notifica si ii recupereaza cand o sa intre bani in cont.dar eu cred ca este un card de credit girat de societate si banca isi opreste banii lunar cu dobanzile aferente.
deci dupa cum v-am spus ,banii au fost scosi si..a cerut extras de cont sa vada de unde sunt.Normal erau de la o pers necunoscuta ...deci a fost o greseala a bancii.Este cu siguranta un card de salarii...nu altceva.Acum poate o sa primeasca o notificae...etc...dar imi pun intrebarea cand va primi salariul,care e oricum super mic in comparatie cu cat a scos,cat are voie banca sa-i opreasca pe luna...toti sau o parte...
scrie undeva...e vreo baza legala?
Sofia eu ti-am raspuns: banca este indreptatita sa -i opreasca pe toti daca a fost o greseala de-a bancii . Daca persoana care a virat banii pe cardul tau a scris eronat contul pe foaia de varsamant , ordin de plata sau viramente online , se va adresa bancii sa-i vireze banii in contul corect , si in acest caz este indreptatita sa- i ia pe toti pentru ca persoana care a intocmit fv sau op a gresit nr de cont dar nu si titularul contului iar banca trebuia sa nu vireze banii daca nu coincideau cele doua date , titularul contului si nr de cont .
Deci banii ti-i vor lua oricum.
Sunt limitate sumele representant retineri din salariu la nivelul a 30 % din salariu . Nu este cazul tau .Statul de plata e una , contul la banca e alta.
Ca sa ti se retina din salariu va trebui sa te dea in judecata.
Nu stiu daca ai inteles . Sper !!!!