avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut neplatit

Buna Ziua!

Tatal meu a facut un imprumut la banca Raiffeisen.
Imprumutl a fost facut pe cardul pe care isi primea salariul... Valoarea imprumutului a fost de 3 salarii.
Intre timp el a fost concediat si nu primeste nici ajutor de somaj, iar nois suntem in imposibilitatea de a-l achita.
In urma cu ceva timp am fost contactati de catre reprezentantul unei firme de recuperatori.

Ce se poate face in acesta situatie? Care sunt masurile care pot fi luate de catre firma de recuperatori si care ar fi optiunile tatalui meu.


Multumesc in avans.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 23:17, 30 Septembrie 2009
din nefericire, ori face tatal dvs rost de bani ori ii vor fi executate bunurile...
Intr-o situatie similara a fost si tatal meu, iar pana nu a achitat cam 90% din suma datorata, amenintarile cu executarea silita venite din partea recuperatorilor nu au incetat. Oricum:
1. executarea silita se face dupa chemarea in judecata si hotararea definitiva data de instanta.
2. dobanda nu poate depasi suma datorata.
3. cazurile in care firmele de recuperare dau in judecata persoanele fizice sunt destul de rare si pentru sume care depasesc 10.000 ron incluzand dobanda.
Suma nu cred ca e mare.
Cand a facut imprumutul s-a situat undeva la 2.500-3.000 ron, momentan ajungang la ~3.500 ron, desi a mai bagat bani in cont pentru achitarea penalitatilor, dar momentan nu avem posibilitati pentru a mai vira bani.
Sub ce forma v-au contactat cei de la firma de recuperari?
Daca telefonic, incercati sa ajungeti la un compromis (o suma pe luna).
Daca prin Posta - Somatie, incercati sa achitati lunar macar 2 mil pe luna.
Eu zic sa nu mai platiti nimic pentru ca s-au dus vremurile in care banca putea sa va scoata bunurile la vanzare !

Executarea silita se face numai dupa chemarea in judecata si hotararea definitiva data de instanta iar dobanda nu poate depasi suma datorata.

In cazul in care dumneavoastra achitati ceva , atunci trebuie sa stiti ca dumneavoastra achitati penalitatile asa ca nu are rost sa va complicati pentru ca mai mult de 6000 de lei datorie nu aveti cum sa faceti , si daca achitati ceva din penalitati , nu faceti decat sa-i intratati mai tare pe cei de la firma de recuperari .

Singurul lucru pe care-l pot face cei de la firmele de recuperari este sa va streseze, dar cu timpul o sa va bisnuiti cu aceasta situatie si o sa vi se pare anormal daca nu va mai suna .

In situatia in care suna cei de la firma de recuperari nu le spuneti nimic , dar lasati telefonul in functiune , pentru ca trebuie sa faca un ban si firmele de telefonie mobila .

Sunt foarte multe persoane care nu mai pot sa plateasca ratele la banca , cu sume mult mai mari , si pana cand se deblocheaza activitatea instantelor o sa se blochezela loc , ca urmare a numarului mare de solicitari .

Trebuie sa intelegeti ca angajatii firmelor de recuperari au un target lunar , si daca nu isi fac planul nu isi iau comisionul , si de aceea indeamna debitorii pe forumuri si pe unde mai pot, sa plateasca oricum si oricat .

Avand in vedere faptul ca bancile au crescut dobanzile atunci cand a crescut ROBOR si nu le-au scazut acum cand ROBOR a scazut , inseamna ca bancile au facut tot posibilul sa va bage in incapacitate de plata .

Eu personal nu am credite la banca , dar am colegi de generatie care s-au imprumutat la EURIBOR plus marja bancii la 3 sau 6 luni , si chiar daca EURIBOR a scazut , rata lor a crescut .

De platit o sa platiti , dar daca nu aveti bani nu are rost sa va complicati existenta si sa irositi putinii bani pe care-i aveti pe penalizari .

Alte discuții în legătură

Abuz firma recuperari- ajutor! gabi120 gabi120 Buna seara, am si eu o mare problema, daca ma poate ajuta cineva pt un raspuns: tatal meu, pensionar, a facut un credit la banca de 3.000 de lei si nu a putut ... (vezi toată discuția)
Datorii persoana decedata anabella27 anabella27 tatal meu a avut la cosmote doua abonamente. In anul 2009 unu din ele nu a mai fosy platit deoarece suma era f mare. cam dupa un an o firma e recuperari a ... (vezi toată discuția)
Pot fi executata silit? pegas001 pegas001 Am cumparat prin credit de la o banca un televizor. Rata o platea sotule meu. In urma divortului sptul nu a mai platit banca.Banca nu m-a anuntat ca am ramas ... (vezi toată discuția)