avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pot fi executata silit?
Discuție deschisă în Executare silită

Pot fi executata silit?

Am cumparat prin credit de la o banca un televizor. Rata o platea sotule meu. In urma divortului sptul nu a mai platit banca.Banca nu m-a anuntat ca am ramas datoare la ei 700 ron. Dupa 4 ani m-am trezit cu o instintare de la o firma recuperatoare ca sunt datoare 2 200 roni la ei. Aceasta firma a platit bancii 700 ron si au asteptat sa creasca penalizarile la 1500 roni, apoi m-am trezit cu un executor la usa. Am platit lunar cate 50 roni din care mai am 1600 roni. Din cate stiu eu orice chemare in instanta trebuie sa fiu citata., ori eu nu am fost citata. Platind din datorii firma a scazut numai din penalitati ci nu din datoria mea. E legal sa astepte sa creasca penalitatile si apoi sa te oblige sa le dai banii.
Cel mai recent răspuns: Ionut Lupu , Consilier juridic 16:12, 29 Februarie 2012
1- suma era prescrisa daca spuneti ca au trecut 4 ani de la ultima plata, iar ca ati platit de buna voie fara sa cunoasteti un cadru legal al recuperarii creantei e vina dvs.
2- firmele de recuperari sunt niste firme care traiesc din pacaleli, putine sunt cele care cumpara creante in termenul legal si putine banci care sa le vanda in timp util
3- nu mai platiti daca nu sunteti parte al acelui contract de imprumut de nevoi personale
4- daca sunteti, promovati o actiune in instanta si cereti instantei sa recunoasca indeplinirea termenului legal de prescriptie a datoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reesalonare din partea recuperatorilor de credite,va rog ajutor urgent :-s emilia08 emilia08 am facut un credit de nevoi personale in 2007 ,p 4 ani ,din mai multe motive nu am mai platit creditul din februarie 2010.M-au sunat cei de la firma de ... (vezi toată discuția)
Firma recuperare credite nedelcuc nedelcuc Buna ziua. In urma cu ceva timp am avut un credit la [BANCA], neachitat. Nu mentionez acum motivele. Ideea este ca intre timp am intrat pe ,,mainile'' celor d ... (vezi toată discuția)
Credit la banca akula11 akula11 am facut un credit la o banca in anul 2006 la ING mai precis si datorita unor intarzieri de plata m-am trezit cu o notificare de la sc.Kruk sa ca reprezentant ... (vezi toată discuția)