am facut un credit de nevoi personale in 2007 ,p 4 ani ,din mai multe motive nu am mai platit creditul din februarie 2010.M-au sunat cei de la firma de recuperari si mi au spus ca din cauza neplatii banca mi a facut rezilierea contractului si mi au trimis dosarul la ei .M-au sunat de vreo 2 ori in care insistau sa platesc suma de 9500 ron integral in termen ff scurt .48 ore?nu am dat nici un rasp ,acum au sunat din nou ,le am spus ca imi este peste puteri sa platesc aceasta suma integrala dar vreau sa scap de datorie si voi da 10 -12 mil p luna pana termin.acum mi au cerut sa platesc macar un minim in luna februarie (sa demonstrez ca vreau sa platesc ) si apoi sa platesc lunar cum am spus .Dilema mea ff mare este :eu vreau sa scap de acel imprumut dar acum eu nu stiu ,pentru ca nu vreau sa ajung la judecata sa se faca suma si mai mare dar....Pot sa am incredere ca nu imi vor mai baga penalizari sau ma pun sa platesc un avans ca sa aiba dovezi ca am recunoscut datoria ,pt ca doamna mi a spus asa citez,,eu pot merge cu dosarul sa cer o reesalonare dar tb sa demonstrez ca aveti bunavointa sa platiti si dupa ce platiti o suma in luna februarie discutam ,, deci cine imi garanteaza ceva
1.aceste creante se prescriu dupa 3 ani cu conditia ca tu sa nu efectuezi nici o plata catre ei, nu este cazul , la tine poate fi maxim 6 luni ,deci au timp ( binetnetles si cu conditia ca in acest termen sa nu te actioneze in instanta )
2. cine se "ocupa" de cazul tau ( printre multe altele ) este un agent al firmei X , care ca si oricare altul are un procent din incasari /fiecare luna, in cazul acesta bunuri materiale din creante "cumparate"de la banci din cauza rau platnicilor.
Si acum :
daca nu ai pe numele tau , imobil,masina,teren,venituri din chirii...etc , iar cei 10,12 mil pe care esti dispusa sa-i platesti reprezinta 1/3 sau mai mult, din total venituri salariale este mai mult decat OK. Te vor presa ( pt ca asta este menirea lor ) dar mai mult nu vor face.Daca te vor actiona in instanta vor castiga ,poate mai putin decat le oferi ,adica 1/3 din venituri ( in cazul tau (poate) , doar salariul ).
daca nu ai alte venituri chiar va fi indicat sa le ceri tu un act prin care sa mentioneze ei ca esti datoare cu suma de mai sus,la care sa nu se adauge penalitati,dobanzi ( daca tu nu intarzii cu platele lunare ), si tu te obligi sa platesti 10 mil/luna pana la achitarea datioriei.E simplu fi hotarata si in 9 luni ai terminat
Ms frumos pt raspuns .Pay tocmai de asta m am si enervat priemele dati cand imi spuneau sa dau toata suma si insistau in termen cat mai scurt ,ca eu nu am absolut nimic p numele meu ,iar salariu pe contractul meu este 600 de ron chiar dak in realitate ma descurc sa ajung si la 2000 ron ,deci dak m ar da in judecata s ar alege cu 200 ron adik s ar achita in ani de zile :) .chiar vreau sa scap ,kt se poate de repede .
Emilia,
Inca ceva ce nu am observat.
Cred ca creanta ta ( imprumutul ) nu a fost cesionata ( adica cumparata ) de catre firma de recuperari.
Adica din ce spui tu mai sus , ca ti-a fost transferat dosarul la frima de recuperari.
asta inseamna ca contractul tau de imprumut cu banca este inca activ, dobanzile si penalitatile vor curge conform cum este specificat in contract, pana la achitarea datoriei.
singura diferenta este :
1. firma de recuperari se va ocupa de tine
2. creanta nu se prescrie pt ca contractul este activ
3. firma de recuperari , functie de cati bani pot scoate de la tine ( plati dese si consistente ) ei vor lua un procent intre 5 - 30% din banii pe care tu ii datorezi bancii.
De aici insistentele , sa demonstreze bancii ca pot recupera de la tine in primul rand , si in al doilea rand, sa scoata mai multi bani pt procentul lorX-(
si c tb facut? eu m am uitat pe desfasurator ramasesem la 7500 ron d plata si acum am 9500 ,deci prea mari penalizarile,dupa parerea mea .chiar nu stiu c tb sa fac ,nu vreau sa platesc toata viata ,si tot sa nu scap :-s
In primul rand trebuie sa afli daca contractul tau de credit ( creanta ) a fost predata catre o frima de recuperari sau acestia din urma au cesionat ( cumparat ) creanta de la banca.
si asta poti face :
1. intreband la banca
2. intreband la firma de recuperari ( desii ma indoiesc ca ti-ar raspunde ) .
Dar poti incerca si anume asa : " Domne daca ati cesionat creanta mea de la banca X , doresc sa primesc numarul cu care aceasta a fost inscrisa in Arhiva Electronica de Garantii Reale Imobiliare ( acesta este o data de baza privind "gestiunea" tuturor creantelor cumparate din tara ).
spor la treaba .
si acum:
1. daca creanta doar a fost predata , poti negocia inca cu banca ,reesalonare ,sa-ti prezinte defasurator...etc
2. daca a fost cesionata , banca nu mai are nici o legatura . Negociaza cu firma de recuperari. GRIJA ca poti primii si reduceri ,daca platesti integral,sau esalonat pe 5,6 rate...etc. Incearca sa obtii acest lucru ,iar daca il obtii telefonic , cere-l in scris.
La treaba
Restanta banca
Ciprian_33
Buna ziua!Sunt intr-o dificultate si sper ca aici sa gasesc un raspuns.Am facut un credit acum 4 ani la BCR.Timp de 3 ani am platit ratele insa de un an ... (vezi toată discuția)