avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Activitate alecsbdj

Activitate alecsbdj

Răspuns la discuția Suspendare contract de munca

Cornel Vasile a scris:

Ar fi trebuit sa le prezentati si celor de la ITM dovezile.

Au zis cei de la ITM ca nu sta in puterea lor aceasta treaba. Au fost oricum sancționați pentru alte nereguli. Am deschis proces în instanță.
Răspuns la discuția Suspendare contract de munca
Cornel Vasile a scris:

Ati anuntat verbal sau in scris?

Suspendare este facultativa si nu obligatorie in cazul mentionat de colegul nostru.

Din păcate verbal, deoarece la instituția la care lucram, nu s-a făcut niciodată cerere scrisă de “zile libere” însă, am anunțat pe whatssup ca se va prelungi șederea mea acasă, și acesta a confirmat ca oricum nu aveam traseu de lucru și ca pot sta liniștit. Pe lângă asta, am depus plângere la ITM, si am specificat toate neregulile cu zilele lucrate sâmbătă și duminică, lucrate și neplătite sau necompensate cu alte zile libere. Timp de 2 ani de zile cat am lucrat la ei nu am beneficiat de nici o zi de concediu de odihnă și în actele lor figurez cu concediu. Menționez ca în această perioadă specificată de ei ca am fost în concediu, am acte doveditoare ca am lucrat.
Buna seara! De curând am fost suspendat de la locul de munca pe motivul "Absentare nemotivata". Vreau sa menționez ca eu am anunțat conducerea. Întrebarea mea este, au voie sa suspende contractul de munca pe acest motiv? Întreb deoarece din ce am găsit eu pe internet, nu bate absolut nimic cu acest motiv. Singura chestie neclara îmi este 'i) in alte cazuri expres prevazute de lege.". Mă puteți ajuta cu un sfat? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Concediere loc de munca
Deocamdată nu am primit nimic. Doar nu m-au mai lasăt sa intru în incinta fabricii și mi-au zis de acolo de la fabrica doar ca am fost dat afara.

Cornel Vasile a scris:

Ce inseamna am fost dat afara?... ati primit o decizie de incetare a c.i.m. ? Daca da, ce articol de incetare au mentionat?

Buna ziua! Am fost dat recent afara de la locul de munca unde am lucrat 2 ani de zile. Este vorba de o firma de panificație. Vreau sa specific ca timp de 2 ani de zile, am lucrat 7 zile din 7, sărbători legale. Am fost plătit în toate aceste sărbători legale, atât sâmbătă cât și duminica câte 7 lei pe zi, inschimb nu am avut nici o zi libera. De curând le-am cerut 5 zile libere și bănuiesc ca am fost dat afara din cauza ca nu am fost la serviciu deși am vorbi cu șeful de coloana auto și acesta mi-a confirmat ca se aproba. Acum când l-am sunat mi-a zis ca trebuia sa depun o cerere de concediu. Ce pot face eu în acest moment? În tot acest timp am fost încărcat cu avize și marfa, deci se poate dovedi. Ce mă sfătuiți sa fac? Le-am spus ca sunt obligați sa mă tina 20 de zile în preaviz pana îmi găsesc alt loc de munca și mi-au zis să-mi dau demisia daca vreau preaviz.
Buna ziua! Vin cu o întrebare la dumneavoastră. Dețin niște fotografii de la o anumită firma, unde organele competente: SANIPID, ITM și altele sunt corupte și sunt mana în mana cu acesta societate. Întrebare mea este următoarea. Daca eu fac public acele poze, poate intra la "Calomnie", "Defăimare"? Pentru ca în alt sens nu pot sa fac dreptate. Vreau sa specific ca am fost dat afara de la acel job pe nedrept. Este vorba de niște fotografii în care acea societate fabrica produse de panificație și este un jeg deosebit, ceea ce poate pune populația în mare probleme. Mulțumesc!