avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere loc de munca

Buna ziua! Am fost dat recent afara de la locul de munca unde am lucrat 2 ani de zile. Este vorba de o firma de panificație. Vreau sa specific ca timp de 2 ani de zile, am lucrat 7 zile din 7, sărbători legale. Am fost plătit în toate aceste sărbători legale, atât sâmbătă cât și duminica câte 7 lei pe zi, inschimb nu am avut nici o zi libera. De curând le-am cerut 5 zile libere și bănuiesc ca am fost dat afara din cauza ca nu am fost la serviciu deși am vorbi cu șeful de coloana auto și acesta mi-a confirmat ca se aproba. Acum când l-am sunat mi-a zis ca trebuia sa depun o cerere de concediu. Ce pot face eu în acest moment? În tot acest timp am fost încărcat cu avize și marfa, deci se poate dovedi. Ce mă sfătuiți sa fac? Le-am spus ca sunt obligați sa mă tina 20 de zile în preaviz pana îmi găsesc alt loc de munca și mi-au zis să-mi dau demisia daca vreau preaviz.
Ultima modificare: Luni, 23 Septembrie 2024
alecsbdj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:47, 24 Septembrie 2024
Ce inseamna am fost dat afara?... ati primit o decizie de incetare a c.i.m. ? Daca da, ce articol de incetare au mentionat?
Deocamdată nu am primit nimic. Doar nu m-au mai lasăt sa intru în incinta fabricii și mi-au zis de acolo de la fabrica doar ca am fost dat afara.

Cornel Vasile a scris:

Ce inseamna am fost dat afara?... ati primit o decizie de incetare a c.i.m. ? Daca da, ce articol de incetare au mentionat?

În cazul în care angajatorul refuză să-l primească la lucru pe salariat, fără să fi dispus concedierea acestuia, salariatul se poate adresa instanţei solicitând direct reintegrarea în funcţie şi plata de despăgubiri. (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 573).

Puteti sa le solicitati in scris sa va comunice care este motivul pentru care nu va mai primeste la locul de munca si temeiul legal al acestei decizii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara.ce pot sa fac daca angajatorul nu ma primeste la munca ... Bia84 Bia84 Buna seara.Ce pot sa fac daca angajatorul nu ma primeste la munca avand in vedere ca nu mi-a desfacut contractul de munca si nu am primit nici preaviz? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost disponibilizat in baza articolului 65.1, cu ... Mihnea. Mihnea. Buna ziua, am fost disponibilizat in baza articolului 65.1, cu o perioada de preaviz de 20 zile, in care \"nu era necesară prezența la birou\", eu continuand ... (vezi toată discuția)
Mă numesc neagu stela doresc sa va adresez o între .eu am lucrat ... Neagustella Neagustella Mă numesc Neagu Stela doresc sa va adresez o între .eu am lucrat pină in data de 22.07.2020 m-am internat pe 23.07.2020 și m-am operat de fier am luat ... (vezi toată discuția)