avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate Andr3i855

Activitate Andr3i855

Răspuns la discuția Lot Primarie fara acte
Nu stiu, ma gandeam daca este vreo modalitate de a se obtine terenul prin posesie, sau alta varianta? Sau pot sa-l obtin numai daca il cumparam?

raluk0207 a scris:

Sa îl obțineți cum?

Detinem o proprietate care a fost cumparata de la vechii proprietari si include o bucata de teren care pare sa fie detinuta de stat. Cand am intrebat la primarie ni s-a raspuns ca terenul respectiv a fost omis si urmeaza sa fie introdus in domeniul privat UAT. Daca statul nu are acte pe teren si a fost in interiorul curtii proprietarilor precedenti, putem sa-l obtinem gratis pana sa faca primaria acte pe el?
Buna Ziua

Vrem sa cumparam o proprietate care necesita renovare imediata.
Va rog sa ne ajutati cu un sfat in legatura cu garantia vanzatorului fata de vicii ascunse. Daca investim imediat o suma considerabila, si dupa cateva luni descoperim un viciu ascuns, in cazul in care anulam contractul si cerem banii inapoi, conform legii vanzatorul trebui sa restituie si banii investiti in renovare?
Buna Ziua.
Langa proprietatea noastra exista un teren de 100mp detinut de uat. Cand am contactat primaria au specificat ca terenul a fost omis pana acum si urmeaza sa se fie introdus in domeniul privat al uat si scos la licitatie publica.
Din cate am inteles exista o lege prin care propretarul lotului invecinat cu latura cea mai mare are prioritate la cumpararea acestui lot inainte sa fie scos la licitatie publica? Este adevarat? Si daca da, care este legea respectiva?
Daca lotul no a fost introdus in domeniu uat inca si “omis” asa cum spun ei, se poate dobandi acest lot prin alta modalitate decat cumparare?
Proprietatea a fost cumparata in 2001 si asa a fost preluata cu gardul incluzand is bucata aia, dar in CF scrie numai 500mp si ceilalti de 120mp detinuti de uat. Din cate stiu au platit impozit numai pt 500mp. Noi vrem sa il cumparam acum si vrem sa vedem cum putem include bucata de 120mp in CF. Ma gandeam daca este detinut de uat daca se poate face cerere la primarie pt posesie pe acea bucata si din cate stiu dupa 3 ani devii proprietar daca nu este altcineva care sa o revendice.
Credeti ca uzucapiunea este o optiune daca noi il cumparam acum si practic incep de la zero?

Liliana Gradinaru a scris:

Cum sa aplicati pentru posesie? Deja o aveti, ce sa mai cereti privitor la ea?
Uzucapiunea se poate aplica dc posesia indeplineste anumite conditii, nu imi dau seama ici. Trebuie vazut clar actele din istoric, inclusiv de la Taxe si impozite, ce stiu vecinii etc.
Vorbiti cu un avocat, nu e asa de simplu, depinde de mutle date.

Nu se poate aplica pt posesie daca a fost folosit si ingradit de proprietarii precedenti?

In cazul in care se poate cumpara care este procesul, contract de vanzare-cumparare cu primaria sau se merge prin instanta?

raluk0207 a scris:

Sa îl cumpărați de la UAT.
Interesați-vă la Primarie dacă se poate.

Buna Ziua,
Dorim sa achizitionam o proprietate care are in realitate are gardul construit pe o suprafata de 620mp, dar in extrasul de cadastru scrie numai 500mp. Diferenta de 120mp reprezinta o parcela intre proprietatea de 500mp si strada detinuta de UAT. Asa a fost cumparata proprietatea de la vechii proprietari cu gardul respectiv imprejmuind si acel lot pana la strada, si utilizat de 23 de ani.
Am intrebat la primarie si mi s-a spus ca terenul de 120mp face parte din domeniul privat al orasului.
Va rog sa ne ajutati si sa ne spuneti daca conform legii putem sa aplicam pt posesie, concesie sau uzucapiune pt acest lot, sau ce alte optiuni avem?
Vreu sa mentionez caci proprietarul curent si-a extins curtea pe acest teren si a construit un gard, incluzandu-l in curtea si proprietatea curenta, dar nu si in acte.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Intrebati la primarie.

Daca acel teren face parte din domeniul privat al UAT, atunci ar fi posibila achizitia lui.

Daca insa face parte din domeniul public atunci nu aveti cum sa il cumparati.

Buna Ziua.
Doresc sa achizitionez un teren unde o portiune de 120mp nu este inclusa in cadastru si se afla de-a lungul proprietatii paralela cu strada. In cadastru se sepcifica clar caci acea portiune este detinuta de stat.
Intrebarea este, pot sa achizitionez portiunea detinuta de stat? Sau ce se poate face ca sa o alipesc de terenul indicat in cadastru?
Multumesc anticipat.