avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparate teren de la Primarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparate teren de la Primarie

Buna Ziua.
Langa proprietatea noastra exista un teren de 100mp detinut de uat. Cand am contactat primaria au specificat ca terenul a fost omis pana acum si urmeaza sa se fie introdus in domeniul privat al uat si scos la licitatie publica.
Din cate am inteles exista o lege prin care propretarul lotului invecinat cu latura cea mai mare are prioritate la cumpararea acestui lot inainte sa fie scos la licitatie publica? Este adevarat? Si daca da, care este legea respectiva?
Daca lotul no a fost introdus in domeniu uat inca si “omis” asa cum spun ei, se poate dobandi acest lot prin alta modalitate decat cumparare?

Alte discuții în legătură

Drept cumparare teren CALIN74 CALIN74 LA MULTI ANI! Daca sunt vecin cu un teren care apartine consiliului local al unei primarii si eu am construit un imobil pe terenul meu am dreptul de ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara un apartament intr-un bloc construit pe un teren jumatate proprietate jumatate concesionat ? PARASCHIV NICU PARASCHIV NICU Vreau sa achizitionez un apartament aflat intr-un bloc nou. Blocul este construit pe un teren in suprafata de 350mp din care 250mp proprietate si 100mp ... (vezi toată discuția)
Vanzarea pasunilor proprietatea privata a u.a.t. Augusta2010 Augusta2010 Exista vreun act normativ care interzice vanzarea pasunilor proprietatea privata a u.a.t. sau impune anumite conditii? Ce ar trebui intreprins in vederea ... (vezi toată discuția)