Buna ziua.
As avea nevoie si eu de o informatie.
Intre sotia mea si bunicii acesteia s-a incheiat un contract de intretinere pe o propietate situata in judetul Suceava. In 2011 am cumparat impreuna cu ea un apartament in Bucuresti. Intrebarea mea, acest contract de intretinere are valoare de contract de vanzare cumparare? Trebuie sa declaram acest lucru la Impozite pentru calcularea impozitului pentru a doua proprietate?
Va multumesc si astept raspuns.
Revin la problema cu pensia de urmas.
Am fost la posta romana de unde m-i s-a dat o hartie din care rezulta faptul ca pensia de urmas nu a fost ridicata de loc in perioada mentionata de cei de la Casa De Pensii.
Am fost in repetate randuri la Casa de Pensii, solicitand un raspuns dar nu am primit nici unul, pe diferite motive. Ba ca persoana care se ocupa de dosar nu este acolo, fie ca dosarul e dar nu se gaseste, sau alte scuze patetice.
Acum dupa doi ani de zile am primit o hartie de executare silita in 15 zile pentru banii pe care trebuiau sa ii recupereze, si culmea in baza unui dosar de executare silita.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Deja m-am saturat de prostiile care se indruga la casa de pensii si de incompetenta lor.
Va multumesc.
Da am avut martori si am refuzat sa semnez procesul verbal motiv pentru care a fost oprit un alt conducator care a semnat la mentiune ca refuz sa semnez pentru ca cele relatate in proces nu erau fapte reale
Am si eu o intrebare circulam pe b-dul Ion Mihalache dinspre P-ta Ion Mihalache catre P-ta Victoriei. Banda 1 era ocupata, banda 2 ocupata, eu eram pe banda a treia adica pe linia de tramvai care dupa cum stiu pe drumurile publice cu 2 benzi se considera linia de tramvai a 3 banda. In dreptul stradutei care desparte BRD de Electrica SA a iesit un autovehicul de pe acea strada care a vrut sa efectueze manevra de viraj la dreapta catre P-ta Victoriei direct pe banda a treia. Autovehiculele de pe banda 1 si banda 2 au franat pentru ca respectivul se bagase fara sa se asigure iar eu ca sa il evit pe o portiune de 5 metrii maxim am intrat pe contrasens dupa care am revenit pe banda mea. La nici 500 de metri am fost oprit de un echipaj de la BPR care mi-a suspendat permisul de conducere pe 60 zile pentru circulatie pe sens opus. I-am explicat situatia dar unul din politisti a zis ca eu am mers numai pe contrasens ca am fost filmat cu toate ca nu aveau camera de filmat, iar ca conducatorul celuilalt vehicul a procedat regulamentar si nu a gresit cu nimic de aceea nu l-au oprit. In momentul cand l-am intrebat de ce nu l-a oprit si pe celalalt conducator am fost trimis sa stau in masina, si intrucat am refuzat acest lucru am fost amenintat cu incatusarea si dosar penal pentru ultraj. PE DOVADA DE CIRCULATIE NU ESTE PRECIZAT EXACT LOCUL UNDE S-A COMIS CONTRAVENTIA, ESTE TRECUT B-DUL ION MIHALACHE SI ATAT NU ESTE TRECUT NR. INREGISTRARII VIDEO SI NICI NUMARUL SAU MARCA MASINII MELE. In acasta situatie se poate depune contestatie pentru anularea suspendarii permisului si anularea procesului de constatare a contraventiei pentru nerespectarea conditiilor de forma si fond?
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Am si eu o intrebare o persoana care are 30 ani de munca din care 21 de ani grupa a II a de munca si varsta de 53 de ani poate iesi la pensie in baza legii 19? Daca da in ce categorii de pensie s-ar incadra ?
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns. In al doilea rand Oficiul Postal ar trebui sa aiba in evidenta in registru sau un document care sa ateste faptul ca acei bani au fost ridicati sau nu? Adica trebuie sa existe semnatura de primire a banilor de catre o persoana nu?
Data comunicarii este cumva data la care am primit notificarea sau data trecuta pe decizie? Iar daca cei de la Posta imi spun ca nu au primit nici un mandat postal de pensie si nici banii nu au fost ridicati nu este normal ca acei bani sa se intoarca la Casa de Pensii, deci decizia sa fie gresita din eroarea unui functionar?
As avea si eu o intrebare. Conform legii 19/2000 sotia mea a beneficiat de pensie de urmas in urma decesului mamei. Aceasta pensie a fost ridicata pana in anul 2005 cand sotia a terminat facultatea. In 2006 cu toate ca urma cursuri de masterat nu am mai ridicat acea pensie de urmas,cu toate ca am primit mandatele de pensie prin posta. Am fost chiar si la casa de pensii a sectorului 1 pentru a rezolva problema, dar deoarece in acea perioada erau in mutari nu s-a gasit dosarul. Precizez ca in cursul anului 2006 nu am mai primit acele mandate postale pentru pensie decat de maxim 2-3 ori. In data de 02.12.2008 am primit la cutia postala o adresa din partea Casei de Pensii a sectorului 1 prin care se comunica ca avem un debit de 1596 lei pentru perioada 01.10.2006-01.11.2007 cu toate ca in aceasta perioada nu am primit si nici ridicat vreun ban de la posta. O alta dilema ar fi si faptul ca adresa este emisa la data de 12.10.2008, cu un termen de contestatie de 45 zile conform art 187,alin 4 din legea 19/2000 dupa care devine executabila. Dupa cate cunosc o astfel de adresa ar fi trebuit sa aiba o confirmare de primire si nu pusa direct in cutia postala. In aceasta situatie de cand curge termenul de contestatie, si cum se poate rezolva acesta problema avand in vedere ca din punctul meu cei care au gresit sunt Casa de pensii. Va multumesc mult.
Marius