avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

As avea si eu o intrebare. Conform legii 19/2000 sotia mea a beneficiat de pensie de urmas in urma decesului mamei. Aceasta pensie a fost ridicata pana in anul 2005 cand sotia a terminat facultatea. In 2006 cu toate ca urma cursuri de masterat nu am mai ridicat acea pensie de urmas,cu toate ca am primit mandatele de pensie prin posta. Am fost chiar si la casa de pensii a sectorului 1 pentru a rezolva problema, dar deoarece in acea perioada erau in mutari nu s-a gasit dosarul. Precizez ca in cursul anului 2006 nu am mai primit acele mandate postale pentru pensie decat de maxim 2-3 ori. In data de 02.12.2008 am primit la cutia postala o adresa din partea Casei de Pensii a sectorului 1 prin care se comunica ca avem un debit de 1596 lei pentru perioada 01.10.2006-01.11.2007 cu toate ca in aceasta perioada nu am primit si nici ridicat vreun ban de la posta. O alta dilema ar fi si faptul ca adresa este emisa la data de 12.10.2008, cu un termen de contestatie de 45 zile conform art 187,alin 4 din legea 19/2000 dupa care devine executabila. Dupa cate cunosc o astfel de adresa ar fi trebuit sa aiba o confirmare de primire si nu pusa direct in cutia postala. In aceasta situatie de cand curge termenul de contestatie, si cum se poate rezolva acesta problema avand in vedere ca din punctul meu cei care au gresit sunt Casa de pensii. Va multumesc mult.
Marius
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 4 Decembrie 2008
1. Pentru perioada respectiva trebuie sa faceti dovada ca nu ati ridicat banii de la posta ... este posibil sa-l fi ridicat altcineva in locul sotiei?
2. Termenul curge de la comunicare deciziei prin care vi s-a stabilit acel debit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit o deciziesi somatie de la casa de pensii nadintamara nadintamara buna, am primit pensie de urmas pana in vara 2008 fiindca am facut doar primul an de facultate apoi renuntand la studii. acum cateva zile am primit o somatie ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas drakin drakin In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns. In al doilea rand Oficiul Postal ar trebui sa aiba in evidenta in registru sau un document care sa ateste ... (vezi toată discuția)
Restituire pensie de urmas sorin.pinzaru sorin.pinzaru Buna seara, Tocmai am primit in posta o instiintare din partea Casei judetene de pensii Vrancea care suna cam asa: [i] \"A. Decizia nr 66730 din ... (vezi toată discuția)