Salutari! Am o casa parter + etaj in constructie intr-o comuna de langa Timisoara. In proiect este trecuta casa unifamiliala parter + etaj, imprejmuire si bransamente la utilitati. Autorizatia de constructie a fost emisa in conformitate cu proiectul, iar pe durata santierului nu am avut nevoie de curent electric contractat pe organizare de santier (am luat curentul de la socrii mei care au casa langa parcela noastra). Avem procesul verbal de finalizare a lucrarilor, referatele de la proiectanti si am vrut sa depunem dosarul pentru intabulare la primaria de care apartine constructia. Functionarul de la primarie nu vrea sa accepte dosarul intrucat nu avem contract de furnizare pentru energia electrica.
Am fost la furnizorul de energie electrica, iar ei zic ca nu pot incheia contract deoarece casa nu este intabulata. Nu pot nici sa incheie contract de tip organizare de santier deoarece au fost declarate lucrarile finalizate la primarie.
De la primarie mi-au zis ca furnizorul de energie este obligat, conform legii nr 7 / 2020, sa ne incheie contract chiar daca casa nu este intabulata si fara acel contract nu o sa ne intabuleze casa.
Acum sunt confuz si nu stiu cum putem continua demersurile pentru intabularea casei.
Multumesc mult pentru ajutor!
Salut,
In vara anului 2006 am achizitionat un teren de 720mp. Atunci am platit suma ceruta si mi s-a oferit o chitanta si o declaratie de mana cu 2 martori pentru ca nu a avut actele pentru a se face prin notariat. Nici pana in ziua de azi actele nu au iesit pentru ca au fost blocate deoarece are un proces pe rol (cu un alt cumparator , al altei bucati de teren-s-a refacut planul si drumul trece prin jumatatea bucatii lui de pamant- astfel incat omul e nemultumit de situatie).
Imi puteti spune va rog daca exista o modalitate sau un alt act prin notar pentru a fi si eu in legalitate, ceva de coproprietar pentru a nu imi pierde nici banii platiti ..mai ales ca vanzatorul are peste 70ani ...
Buna!
Am si eu o problema cu vechiul angajator si as dori sa stiu ce actiuni legale pot fi urmate.
In 1 noiembrie 2006 mi-am dat demisia si m-am angajat intr-o alta firma. In perioada aceea mai aveam de primit plata pentru 15 zile de concediu de odigna neefectuat, plata trecuta si pe fisa de lichidare.
In data de 20/11/2008 a fost emisa o somatie de plata pe numele meu, in care eram informat ca am de achitat debit tichete necuvenite in valoare de 600 de RON, in caz contrar urmand sa fiu actionat in instanta. Dupa ce am sunat la numarul de telefon trecut pe somatie, am aflat ca de fapt trebuie sa restitui prima de Craciun pentru anul 2006, care mi-a fost virata in cont din greseala. Cu ocazia aceasta am solicitat un extras de cont pentru perioada respectiva si, intr-adevar, am descoperit ca in data de 10 ianuarie 2007 mi-a fost virata suma de 600 de RON, pe care vechiul angajator o pretinde a fi prima de Craciun, dar nu am gasit plata celor 15 zile de concediu de odihna. Am facut o cerere sa mi se recalculeze acel debit tinand cont de cele 15 zile de concediu neplatite.
As dori sa stiu daca angajatorul poate intr-adevar sa intenteze actiuni judecatoresti cu sanse de castig impotriva mea, ca fost angajat al firmei respective, tinand cont ca plata respectiva a fost efectuata la mai mult de 2 luni dupa ce mi-am dat demisia iar eu nu am avut cunostiinta de ea, crezand ca sunt banii datorati pe cele 15 zile de concediu de odihna.
Va multumesc mult!