Salut,
In vara anului 2006 am achizitionat un teren de 720mp. Atunci am platit suma ceruta si mi s-a oferit o chitanta si o declaratie de mana cu 2 martori pentru ca nu a avut actele pentru a se face prin notariat. Nici pana in ziua de azi actele nu au iesit pentru ca au fost blocate deoarece are un proces pe rol (cu un alt cumparator , al altei bucati de teren-s-a refacut planul si drumul trece prin jumatatea bucatii lui de pamant- astfel incat omul e nemultumit de situatie).
Imi puteti spune va rog daca exista o modalitate sau un alt act prin notar pentru a fi si eu in legalitate, ceva de coproprietar pentru a nu imi pierde nici banii platiti ..mai ales ca vanzatorul are peste 70ani ...
ar fi bine sa mergeti la notar cu proprietarul si in baza declaratiei si a chitantei respective,puteti incheia contract de vanzare cumparare.Bine inteles daca proprietarul mai doreste acest lucru...;)
din punctul meu de vedere, trebuie sa promovati o actiune in pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic.Ceea ce este important este ca vanzatorul sa aibe el acte de proprietate pe teren si nu vorbesc de carte funciara.Acesta o veti face dvs pe terenul dvs dupa ce veti obtine sentinta care va va tine loc de act de vanzare cumparare.In instanta veti audia martorii si vbeti propune proba cu expertiza topo care sa masoare terenul pe care vanzatorul a promis ca il va vinde.
Succes!