buna ziua ,as dorii sa stiu daca poti sa vinzi pamant fara ca sa ii faci masuratoare ,pt ca bunicul meu a vandut acum 10 ani o bucata de teren uni afacerist ,fara ca sa il masoare la fata locului si acum dupa atata timp a venit sa-l masoare ,problema este ca bunicul meu nu e de accord acum pe unde vine hotarul el sustine ca nu i-a dat pana acolo ci mai putin cu 15 m front stradal noi mai putem face ceva , mentionez ca atunci cand l-a vandut noi nu am fost de fata la notar,putea sa-l insele zic,si el sa semneze pt ca are si o problema la un ochi si nu vede prea bine mai putem rezolvaa ceva ?multumesc
bunicul meu are actele in regula este intabulat dar eu va intreb daca poate sa vanda fara ca sa masoare pt ca asa s-a intamplat e corect din partea acelui om sa cumpere pamant fara ca sa stie unde si acum sa vina sa ia pana langa casa la 2 m
Daca terenul este intabulat, inseamna ca are si documentatie cadastrala la baza in care este trecuta suprafata de teren ce rezulta din acte si cea care rezulta din masuratori, inclusiv vecinatatile.
da are dar ,bunicul sustine ca nu i-a dat pana unde a luat el,l-a inselat pe bunic noi mai putem face ceva mai exista vreo lege prin care sa atacam acel contract de vanz cump ,mentionez el cand a cumparat nu a venit la fata lucului sa vada ternul acum dupa 10 ani a venit sa-l masoare mai exact azi sunt masuratorii la noi in curte noi nu am vazut decat o schita facuta de acest afacerist de mana nu este legalizata de nici un notar
Cumparatorul nu este obligat sa vina la fata locului cand achizitioneaza un bun imobil. Iar contractul de vanzare cumparare reprezinta vointa partilor. Notarul, are obligatia de a aduce la cunostinta partilor continutul acestuia,clauzele inserate precum si sanctiunile, urmand ca acestea sa semneze in cunostinta de cauza contractul de vanzare cumparare.
Este destul de greu de anulat un contract de vanzare cumparare. Daca considerati ca suprafata de teren pe care cumparatorul acum si-o delimiteaza nu corespunde cu cea din actele legal intocmite, solicitati o expertiza topo.
Speta
luiza1079
buna! ma poate ajuta cineva cu un sfat?
situatia este urmatoarea: A cumpara de la B un spatiu comercial in suprafata de 200 m.p..
tot A cumpara de la C un ... (vezi toată discuția)