avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Activitate geo83

Activitate geo83

Buna ziua,
Vin cu următoarea speță către d-voastră:
Nepotul meu a fost condamnat la plata unei amenzi penale pentru că a circulat pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere corespunzător.Sentinta este definitivă,nu s a făcut apel.
Cunoaștem faptul că odată cu aplicarea amenzii penale permisul se anulează automat.
Ce nu înțelegem:
Pe parcursul sentinței judecătorul apreciază că nu este necesara aplicarea măsurii complementare,respectiv anularea permisului de conducere și nici alte pedepse accesorii,luând în considerare faptul că de la săvârșirea flagrantă a infracțiunii până la pronunțarea sentinței au trecut peste 18 luni in care nepotul meu nu condus,permisul fiind suspendat fara drept de conducere.
S a prezentat la poliția rutieră pentru recuperarea permisului împreună cu hotărârea definitivă.Raspunsul poliției a fost că permisul a fost anulat și că orice opinie a judecătorului nu i interesează.
Mai mult decât atât i s a comunicat că se poate înscrie pentru redobândirea altui permis de conducere peste fix un an,deși la aplicarea amenzii penale știu că termenul este de 6 luni de la data rămânerii definitive a hotărârii.
Va rog să mă ajutați cu un sfat.Ce trebuie făcut,cui trebuie să se adreseze pentru că sunt destul de multe semne de întrebare fata de atitudinea poliției rutiere și ceea este scris în sentința.
Discuție Uzucapiune
Situația sta in felul următor:
Socrii mei locuiesc Intr o casa unde sunt proprietari pe 1/2 din imobil,cealaltă jumătate proprietar apar părinții socrului meu.In anii 1980 aceștia din urmă s au mutat din aceasta localitate loc unde au și decedat,rămânând în casă socrii mei ,împreună cu fratele lui.
In anul 1991 fratele socrului meu părăsește și el casa,iar de atunci până astăzi de îngrijirea celeilalte jumătăți s au ocupat exclusiv socrii mei fiind o casa comuna,tot ei s au ocupat și de plata impozitelor,iar ceilalți membrii a familiei nu s au mai interesat de soarta acestei case,nici măcar nu au deschis succesiune in acest timp.
Au trecut peste 30 de ani de atunci?
Care este recomandarea d voastră cu privire la succesiune sau uzucapiune?
Menționez că o parte din moștenitori sunt răsfirați in mai multe țări și e greu sa i aduni la un loc pentru o dezbatere succesorală.
Matusa mea a suferit un Avc. Dorim sa o internam intr un centru de recuperare,de acolo ni se cere o declaratie notariala a matusii precum este de acord! Ea este lipsita de discernamant, nu are copii si este vaduva .De aici incepe nedumerirea. Ce fel de declaratie Notariala ni se cere?
Buna ziua,
Sunt somer si urmeaza sa semnez un contract de munca pe o perioada determinata de 4 luni cu posibilitate de prelungire .Viitorul job se afla la o distanta de 30 km de localitatea de resedinta.Pot beneficia de acest drept?Din cate vad in articolul de lege mai jos mentionat ,legiuitorul nu stabileste in mod clar perioada contractualui,ci doar perioada maxima in care poate fi acordat acest beneficiu.



Potrivit art. 74 din Legea nr. 76/2002, persoanele înregistrate ca şomeri şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 15 km de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, pot beneficia de o primă de încadrare, neimpozabilă.

Cuantumul primei de încadrare se calculează la 0,5 lei/km, dar nu mai mult de 55 lei/zi, proporţional cu numărul de zile în care persoanele în cauză desfăşoară efectiv activitatea la angajatorul la care se realizează încadrarea în muncă.
Prima de încadrare se acordă pe o perioadă de 12 luni.
Sunt curios daca cineva distribuie in spatiul public capturiile de ecran a mesajelor purtate din mesageria privata a doua persoane pe Facebook reprezinta o infractiune si in ce masura poate fi tras la raspundere juridic persoana care le distribuie!
Buna ziua.Luna aceasta am avut 8 zile de concediu medical cu 75% Sunt curios care va fi formula de calcul pentru o zi de concediu medical raportat la un salariu brut de 4700 ron.Stiu ca se face media ultimelor sase salarii obtinandu-se media zilnica.
Care va fi plata contrbutiilor pentru aceste conform ultimelor norme in viigoare respectiv oug.8/2018.Nu inteleg ce inseamna cei 10,5 din% 35% * contributii Cas si plafonul impus de 3131 ron.
Adica toata suma asta va fi raportata le 3131 ron?Cum se va calcula daca eu am salariu brut mult mai mare?
Discuție Neclaritate Cim
Sunt angajat al unei companii cu Contract individual de munca incepand cu data de 15 noiembrie 2016 pe perioada nedeterminata,dar cu perioada de proba de 90 zile conf. Art. 31 din codul muncii.Termenul de 90 de zile se implineste in 12 februarie 2017 ,intr-o zi nelucratoare.Conform art.181 c.p.c. data de 15 noiembrie adica prima zi lucratoare din Cim se socoteste in cele 90 de zile?
Răspuns la discuția partaj judiciar
Sa inteleg ca poate sa il vanda ,dar daca fosta sotie introduce partajul va trebui sa o despagubeasca cu partea ce i s-ar cuvenit .Multumesc.
Discuție partaj judiciar
unchiul meu a dobandit 5000 de mp prin constituirea dreptului de proprietate in 1992 .La momentul respectiv era casatorit.In 1994 a divortat de fosta sotie .Terenul respectiv este intabulat pe numele lui si ar dori sa il vanda.Mai exista vreo posibilitate ca fosta sotie sa ceara partajul judiciar avand in vedere ca au trecut atatia ani de la divortul lor ?
Buna seara

Am urmatoarea problema .Tatal meu vitreg a decedat ,mama a deschis dezbaterea succesiunii .Mentionez ca tatal meu vitreg nu a avut copii.El are trei surori toate in viata si tatal lui.La dezbaterea succesiunii ,desii toti succesorii tatalui meu vitreg doresc fara conditii sa renunte la partea lor de succesiune ,iar singura acceptanta sa fie mama ,notarul ii impune mamei ca una dintra surorile tatalui sa accepte si ea succesiunea ,iar dupa aceea sa o doneze sau sa o vanda mamei pe motivul ca ar fi mai bine asa "citez"sa nu vina si nepotii la succesiune :).Mama, fata simpla de la tara nu prea se pricepe ea cu termenii astia notariali si e dispusa sa plateasca .Eu consider atata timp cat succesorii tatalui meu vitreg renunta toti ,mama ramane singura acceptanta .Nu vad de ce una dintre dintre surori trebuie sa accepte si sa vanda ,doneze ,o fi asta un tertip de a ciuguli niste banuti si asa din greu munciti de mama pentru a mai face un act in plus nenea notarul?