avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate Maxavail

Activitate Maxavail

Buna ziua,
Tatal meu a dat, in urma cu multi ani, fara acte, o masina, altcuiva. Imi amintesc, copil fiind, cum parintii mei umblau sa plateasca amenzi pentru prostiile facute de noul proprietar in trafic, Ma gandeam atunci ca asa le trebuie daca n-au avut minte.
Problema e ca tata a murit, ultimul proprietar a murit si el, masina a fost data la casat in urma cu mult timp, nu mai avem nicio posibilitate de a identifica seria sasiului.. Dar maica-mea a ramas in continuare sa plateasca anual taxa pentru acea masina.
De anul asta, primarul Baluta a introdus o taxa pentru masinile fara loc de parcare. Asadar suntem obligati sa platim nu doar taxa de proprietate ci si taxa pentru lipsa loc parcare pentru o masina care nu mai exista fizic si pe care nu o mai putem identifica in niciun fel.
Ce iesire legala avem din situatia asta incredibil de stupida ?
Multumesc.
Sunt co-proprietar impreuna cu mama si cu frati-miu intr-o casa pentru care am facut succesiune dupa decesul tatalui meu.
Din pacate nu ne intelegem foarte bine, frati-miu are prostul obicei de a intra pe unde vrea el, fara sa respecte drepturile celorlalti, spunand ca nu e doar casa mea si are aceleasi drepturi ca si mine in orice incapere.
Inutil sa mai spun ca ideea de spatiu personal devine astfel desueta.
Ce recurs legal am ca sa-l pun totusi la respect ? De dragul mamei mele, evit sa chem politia ca sa-i dea amenda si nici pe ea nu vreau s-o pun la mijloc intre noi. Singura solutie ar fi sa nu ne mai vedem acolo in acelasi timp, dar nu mai vreau sa fac compromisuri cu ce e al meu.
Sunt curios ce pot face cat traieste mama si ce pot face dupa ce mama nu mai este, as putea sa-mi vand partea mea unei alte familii si sa-l las pe frati-miu sa-si sparga capul cu ei ?
Sunt co-proprietar intr-o casa impreuna cu mama si fratele meu dar domiciliez separat intr-un apartament. Am nevoie de o solutie pentru a figura oficial cu adresa de resedinta in alta parte decat domiciliul, fara sa declar minim 15 zile pe luna sedere pe propria raspundere. Ma intreb daca am voie dpdv legal sa inchei act de chirie cu mama proprietar si eu chirias doar ca sa nu fiu nevoit sa fac permis de rezidenta la adresa unde e casa. Intreb deoarce am si eu deja o cota parte in casa aia.
Multumesc.
Buna ziua. Stie cineva daca un locatar la bloc are obligatia legala de a asigura prezenta la domiciliu macar o data la o anumita perioada, asa incat sa nu aiba loc evaporarea completa a apei din WC si, pe cale de consecinta, poluarea aerului cu mirosuri de canalizare, cu posibilitatea migrarii acestui miros la vecini, urmata apoi de sanctionarea locatarului sursa cu amenda pe acest motiv ?